България ще трябва да се справя с Франция във втория си мач на ЕП за юноши


България ще трябва да се справя с Франция във втория си мач на ЕП за юноши
Снимка: bfunion

1518 0

След като отстъпиха с 1:3 на Нидерлания U17 в първия си мач от Европейското първенство в Израел, България U17 ще трябва да се изправи срещу един от фаворитите за титлата - Франция U17. Двубоят е от 20:00ч българско време. 

Петлите разгромиха Полша с 6:1 в откриващата си среща, а определено в състава на Жозе Алкосер има футболисти, които се набиват на очи. Първият от тях е капитанът - Ел Чадаил Битшиабу, който едва на 17 години, впечатлява с физика и е висок 196 см. Той има и един официален мач за ПСЖ този сезон срещу Анже, като дори има и златен медал от Лига 1, тъй като се води шампион на Франция, друг футболист от школата на парижани, който попада в титулярния състав е Уарен Заир-Емери. 

Най-малкият от четиримата синове на великия Зинедин Зидан – Елиаз, също ще излезе срещу нашите „лъвчета“. Той е ляв бек и понастоящем е част от Реал Мадрид, като е на 16 години.

За състава на България е сигурно, че капитанът и футболист на Левски- Асен Митков няма да вземе участие, поради контузия, получена срещу Нидерландия. Той е под въпрос и за третия мач на "лъвчетата" срещу Полша. 

Неджиб Хаджа се очаква да замени Митков, като той е футболист на Шалке 04. Халфът отбеляза девет гола за „кралскосините“ през сезона, като те станаха шампиони на Германия в своята възраст. Хаджа е роден през 2005 година в Айтос и започва да играе футбол в местния Вихър. На 11-годишна възраст той заминава за Германия, като заиграва във футболната школа Хамер. След силното си представяне по време на сезона е пожелан от Шалке и през август 2018 година става играч на един от най-обичаните отбори в Германия, предават от Gong.bg.

А ето кой ще замени Георги Йомов, ако той бъде изключен от състава на България за Лигата на нациите.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички