България падна от Беларус в експериментален двубой на "Васил Левски"


България падна от Беларус в експериментален двубой на "Васил Левски"
Снимка: БГНЕС

18646 0

Българският национален отбор по футбол не "загря" по  най-добрия начин за предстоящия бараж срещу Унгария за място на Европейското първенство по футбол. "Лъвовете" загубиха безлично с 0:1 от Беларус на стадион "Васил Левски" в двубой, който беше посетен от около 200 човека в късния следобед на днешния ден. 

Единственият гол в мача падна в 14', когато точен беше Подстрелов след слаба намеса на Турицов и Велков. Резултатът не отговаряше особено на събитията на терена, след като България беше по-добрият отбор, а в края на първото полувреме Иса изпусна сам срещу вратаря, а Делев удари греда. 

Стражът Георгиев пък се превърна в герой през второто полувреме, отразявайки няколко много опасни положения пред своята врата. Вторите 45 минути бяха далеч по-слаби за родния тим, който имаше само едно-две по-добри положения, сътворени от резервата Тодор Неделев. 

Изненадващо, Георги Дерменджиев не ротира целия си състав, след като остави на терена Занев, Горанов и Малинов за целия двубой, а едва в края заменен бе Спас Делев. Повечето смени бяха направени в последния половин час, а част от повиканите футболисти така и не се появиха на терена. 

Срещата няма да бъде запомнена с кой знае какви футболни достойнства, но определено слабата игра на "лъвовете" е повод за притеснение преди изпитанието срещу Унгария в края на месеца. 

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ 

Още в 1' "лъвовете" натиснаха своя съперник и стигнаха до положение, след като Делев свали топката за Иса, но нападателят стреля слабо. Играчите на Дерменджиев започнаха срещата с опит за преса на 3/4-и от терена, която преминаваше в 4-5-1 дефанзивна постройка, когато Беларус започваше постепенно нападение. 

В 7' България получи първия си сериозен шанс за гол, след като Миланов изведе по страхотен начин Делев сам срещу вратаря. Хаткевич успя да го блокира, а след това да спаси и удара на Иса, у когото се оказа топката след първата намеса на стража - сериозен пропуск на "лъвовете". 

Само 7 минути по-късно обаче гостите поведоха, след като Велков и Турицов сбъркаха сериозно при наглед лесна ситуация пред наказателното поле, топката стигна до Подстрелов и с мощен удар в долния десен ъгъл на Георгиев откри резултата. 

Последва положение за Александър Тонев, който получи отлично центриране от Иван Горанов в наказателното поле и стреля с глава, но право във вратаря. Последваха посредствени 20 минути и за двата отбора, преди в последните 5 минути България да създаде две положения. 

Първо след пробив на Горанов отляво в наказателното поле топката получи Иса, който остана очи в очи с вратаря, но стреля право в него и топката излезе в корнер. В 42' пък с индивидуален пробив Делев можеше да се разпише, но диагоналният му удар в горния ляв ъгъл срещна напречната греда. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ 

На почивката Георги Дерменджиев замени Димитър Илиев с Тодор Неделев. Именно от лидера на Ботев Пловдив дойде първият шанс за "лъвовете". Неделев получи топката на 30-ина метра от вратата на Беларус след пас на Спас Делев и не се посвени да стреля с левия крак. Хаткевич обаче показа нужното ниво и спаси топката. В 65-ата минута Петър Занев центрира остро в наказателното поле на гостите. Исмаил Иса засече топката с десния крак, но отново беларуският страж улови.

След 70 минути игра дойде време и Георги Миланов да отправи удар. Светослав Ковачев му подаде, а играчът на унгарския Видеотон се завъртя и стреля силно с левия крак, но аут. В 73-ата минута Беларус изпусна повече от сериозен шанс да вкара втори гол. Яблонский проби през центъра, а опонентът ни направи ситуация трима на двама. Той подаде за Подстрелов, който остана "очи в очи" с Георгиев, но ударът му беше толкова неточен, че топката спря на последните редове в Сектор "Б" на "Васил Левски". Последва още една ситуация за Беларус, но отбраната ни блокира удар на Юзепчук.

В 85' Беларус можеше да стигне до нов гол, но Георгиев отрзи много добър удар с глава на съперников футболист - страхотна намеса на вратаря на Славия. 

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

БЪЛГАРИЯ: 1. Георгиев, 2. Турицов, 5. Велков, 3. Занев, 4. Горанов, 16. Малинов, 17. Миланов, 20. Тонев, 9. Делев, 14. Илиев, 19. Иса

БЕЛАРУС: 1. Хаткевич, 3. Позняк, 4. Швецов, 5. Яблонски, 8. Корзун, 17. Лисакович, 18. Степанов, 19. Подстрелов, 20. Карпович, 21. Юзепчук

ПРЕДИ МАЧА

За съжаление, тъй като датата не е официална в календара на ФИФА, Дерменджиев не може да разчита на всички от основните си играчи. Днес той ще даде шанс на футболисти, които рядко попадат в сметките му. Но при добро представяне те ще могат да се надяват на повече шансове занапред.

Очаква се днес своя дебют за България да направи капитанът на Локомотив (Пд) Димитър Илиев. Възможно е той да започне като титуляр срещу Беларус. Националният ни тим има положителен баланс срещу днешния си съперник - 5 победи срещу 2 загуби.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички