Георги Дерменджиев обяви какво очаква от контролата с Беларус и защо е важна


Георги Дерменджиев обяви какво очаква от контролата с Беларус и защо е важна
Снимка: БГНЕС

1667 0

Националният селекционер на България Георги Дерменджиев сподели, че контролната срещу срещу Беларус е да се изпробват нови играчи, но реалността е една и тя е на 26 март, когато сме домакини на Унгария в полуфиналния плейоф за Евро 2020.

"Никога не е приятно, когато има контузени нито за играчите, нито за треньора. Другите момчета, които са тук ще ги заместят. Говорил с тях, ще бъдат викани и за другите двубои. В една контрола трябва да се пробват нови играчи и всичко възможно, което може да е от полза. В една контрола, която се предполага, че ще бъде по-спокойно, аз искам да видя тези играчи, които ще влязат, кои ще засвидетелстват качества.

Има много сериозна концентрация, но колкото и да си говорим за обстоятелствата, едно нещо е важно и тази реалност е на 26 март, един мач, в който може да се случи всичко, но ние трябва да бъдем готови за него и да дадем максимума. Много е важно публиката да напълни стадиона, така че аз мисля, че публиката ще бъде 12-ят ни играч. Добре е за нас, че сме домакини, но е и изключително отговорно", заяви Дерменджиев.

Селекционерът за пореден път коментира възможността Ивелин Попов да се завърне в националния отбор. Доскорошният капитан напусна след края на квалификациите за Европейското, но Дерменджиев обяви, че предстоят разговори.  България посреща Беларус в контролна среща утре от 17:00 часа на Националния стадион "Васил Левски".

Сред повиканите за контролата с Беларус има редица дебютанти - вижте пълната група - в този материал на SportLive.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички