България надви над Саудитска Арабия в последния си мач за годината


България надви над Саудитска Арабия в последния си мач за годината
Снимка: БГНЕС

9016 0

България победи Саудитска Арабия в контролна среща в Лисабон с минималното 1:0. Единственият гол в срещата отбеляза Ивелин Попов в 81'. Проверката се се явява като част на съперника ни от подготовката му за участие на световното първенство в Русия догодина. Това пък бе последен мач за националите ни тази година. 

Първият точен удар в срещата бе към вратата на Пламен Илиев, Тайсир стреля, но стражът бе на мястото си и улови без проблеми. Постепенно българите опитаха да организират няколко опасни атаки. Първо Славчев центрира, но Райков не успя да стигне до подаването в наказателното поле. В 9' нямаше кой да засече подаване, този път на Михаил Александров.

В 13' опитаха да изненадат Илиев с удар от центъра, който не бе никак лош, но вратарят ни отново следеше играта и не допусна куриозна ситуация. Националите ни отново направиха добра атака, но в последния момент защитник на Саудитска Арабия изби опасно подаване на Недялков в наказателното поле.

Николай Бодуров няправи няколко грешки в защита, които можеха да се окажат решаващи за попадение на съперника. Първо изгуби топката малко пред вратата ни, но Божиков поправи грешката му. В 44' пък върна с глава към Илиев не особено успешно, но Александров изби от голлинията. 

Първото опасно положение за втората част бе за българите. Ивелин Попов изведе Райнов, но ударът му мина встрани от вратата. В 51' пък Пламен Илиев отрази удар с глава от много близко разстояние, 7 минути по-късно отново стражът ни с ключова намеса, отразявайки нов удар.

Попов след самостоятелен пробив опита удар, но и той не намери целта. След силни минути за българите и няколко чисти положения в 81' Георги Миланов центрира, а Ивелин засече топката за 1:0. 4 минути по-късно съдията изгони Мансур след груб фаул срещу Миланов.

Преди мача

Това ще бъде първи приятелски мач за Петър Хубчев, начело на "лъвовете", след като до момента той е водил представителния тим само в квалификациите за Мондиала. Преди дни бронзовият медалист от САЩ’94 разкри, че е преподписал своя договор за две години и сега ще търси първа победа начело на България извън София.

Това е седми мач за България през 2017 г., като до момента тимът има две победи - 2:0 над Холандия и 3:2 над Швеция, едно равенство и три загуби.

Стартови състави:

България: Пламен Илиев - Михаил Александров, Николай Бодуров, Васил Божиков, Антон Недялков - Георги Костадинов - Тодор Неделев, Симеон Славчев, Мартин Райнов, Ивелин Попов - Спас Делев

Саудитска Арабия: Ал Оваис, Ос. Хавсави, Ал Шахрани, Ом. Хавсави, М. Хавсави, Ал Бурик, Ал Хаибра, Ал Шехри, Ал Давсари, Отаиф, Ал Казаа

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички