България до 21 г. запази шансове за Евро'21 с чудесна победа, Станислав Иванов - герой


България до 21 г. запази шансове за Евро'21 с чудесна победа, Станислав Иванов - герой
Снимка: Оф. сайт на БФС

6415 0

Младежкият национален отбор по футбол на България записа страхотна победа над Полша в квалификациите за Евро 2021. Възпитаниците на Александър Димитров се наложиха с 3:0 над гостите от Полша и запазиха шансовете си за класиране на големия форум. В герой за България се превърна нападателят на Левски Станислав Иванов, който вкара два гола и подаде за един. Другото попадение бе дело на Тонислав Йорданов.

Първото попадение в срещата падна в края на първото полувреме. Това се случи в 43', когато Станислав Иванов намери Йорданов в наказателното поле, той стреля и топката влезе в полската врата след рикошет.

Младежите ни продължиха наказателната си акция срещу по-предно класирания съперник в първите минути на второто полувреме. В 51' Иванов овладя трудна топка и стреля покрай вратаря за 2:0. Десет минути по-късно нападателят направи резултата класически - след контраатака той получи отдясно, финтира защитник и от границата на вратарското поле опъна мрежата на Грабара.

Малко след това поляците останаха с човек по-малко, след като Карол Фила получи втори жълт картон за нарушение. Гостите така и не успяха да се върнат в мача и допуснаха първата си загуба в квалификационната група. За България пък това бе втората победа. Нашият тим е на третото място с 8 точки, а днешният им съперник е втори с 10. Лидер е Русия с 11 пункта. 

Съставът на България: Наумов, Турицов, А. Христов, П. Христов, Лясков, Найденов, Антов, Котев, Йорданов, Кръстев, Иванов

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички