Балъков продължава без победа, Косово попари България насред София


Балъков продължава без победа, Косово попари България насред София
Снимка: БГНЕС

14576 0

Националният отбор на България претърпя второ поредно поражение в квалификациите за Европейското първенство по футбол през 2020 година. "Лъвовете" бяха надиграни от Косово на националния стадион "Васил Левски" с 2:3.

Още в 15' Рашица откри резултата за гостите, но преди почивката Ивелин Попов изравни с красиво попадение. След почивката появилият се като резерва Кристиян Димитров направи обрата пълен след точно изпълнение с глава при центриране от корнер. До края на мача обаче гостите бяха по-дейният тим и логично стигнаха до успеха след две попадения за крайното 2:3.

По този начин България продължава без победа под ръководството на Красимир Балъков и без победа в квалификациите. До момента "трикольорите" имат две равенства и две загуби, като остават с две точки. Косово вече ни изпревари в Група А, като има актив от 5 точки.

В първите минути се забелязваше, че тимът на България приема играта в собствената половина и чака съперника на контра атака. Точно бърза атака предостави първата възможност за тима на Красимир Балъков, като в 9' Кирил Десподов получи в дясно и проби в наказателното поле, като опита мощен удар от малък ъгъл, който Мурич изби в корнер.

След 15' игра обаче се случи най-лошот. Войвода напредна по десния фланг и центрира в наказателното поле. Там Страхил Попов се опита да изчисти с пета, но вместо това подаде на Милош Рашица, който с удар в близкия ъгъл не сгреши - 0:1.

2' преди почивката натискът, който България бе установил, даде резултат. Ивелин Попов пое топката пред  наказателното поле и отправи мощен удар в скобата, който бе неспасяем - 1:1.

След по-малко от минута игра през втората част гостите създадоха опасност в малкото наказателно поле, но Георги Костадинов бе на правилното място и се стигна само до корнер.

В 52' момчетата на Красимир Балъков откраднаха в средата на терена и Галин Иванов, Исмаил Иса и Кирил Десподов напреднаха на скорост. Играчът на Каляри получи от дясно и центрира по земя остро, но нямаше кой да стреля във вратата на съперника. Само 3' по-късно обаче появилият се като резерва на мястото на Васил Божиков Кристиян Димитров се разписа след чудесно центриране от корнер на Тодор Неделев - 2:1.

Авансът на България обаче се задържа едва 9'. В 64' Ращица подаде към Кололи, който центрира, а в наказателното поле Муричи надскочи Недялков и възстанови равенството.

В 68' при центриране от свободен удар отново Муричи с глава се разписа, но попадението му бе отменено за спорна засада.

В заключителните минути на мача Николай Михайлов бе подложен на истински разстрел, като ударите към вратата му летяха един след друг. До точен такъв обаче така и не се стигаше.

Дълбоко в добавеното време обаче гостите все пак стигнаха до трети гол, който така силно търсеха. Появилият се като резерва Рашани стреля с глава, след като Иван Горанов го изпусна и донесе победата на своя тим.

Преди мача

Отборът на България излиза днес от 21:45 часа срещу Косово в мач от квалификациите за Евро 2020. Срещата ще се играе на националния стадион "Васил Левски".

Красимир Балъков дебютира като селекционер на "трикольорите" в края на миналат седмица. Тогава Чехия спечели квалификацията в Прага с 2:1, като направи пълен обрат в срещата въпреки ранния гол на Исмаил Иса.

Това ще бъде четвърти мач за България в тези квалификации. До момента на сметката ни има две равенства и едно поражение, като в днешната среща победата е задължителна, ако искаме да запазим шансовете си за класиране на първи голям форум от Евро 2004. 

СЪСТАВИТЕ:

България: 13.Николай Михайлов, 2.Страхил Попов, 15.Васил Божиков, 14.Антон Недялков, 20.Иван Горанов, 7.Георги Костадинов, 18.Галин Иванов, 8.Тодор Неделев, 10.Ивелин Попов, 9.Кирил Десподов, 19.Исмаил Иса

Косово: 12.А.Мурич, 15. Войвода, 17.Кололи, 13.Рахмани, 3. Алити, 4.Вока, 8.Халими, 9.Целина, 7.Ращица, 22.Жегрова, 18.В. Муричи

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички