Балъков обясни защо е решил да напусне националния отбор


Балъков обясни защо е решил да напусне националния отбор
Снимка: Getty Images/Guliver

3654 0

Доскорошният национален селекционер на България Красимир Балъков обясни защо е подал оставка, като заяви, че по този начин не бяга от отговорност. Балъков така и не успя да запише победа с националите ни.

"Искам да ви кажа, че не оставям момчетата и не бягам от отговорност. Казах го и пред Изпълкома. Ако те преценят, че аз съм проблемът на българския футбол, няма да се замисля и минута и ще си подам оставката. Те дискутираха и си подадох оставката. Вече не съм селекционер на националния отбор. Пожелавам успех на следващия селекционер. Ситуацията вече хич не е розова и ние си я познаваме от 16 години."

"Аз и сега съм решен да го довърша, но аз така зададох въпроса: Ако аз съм проблемът на националния отбор, си подавам оставката. Членовете на Изпълкома си подадоха оставките, няма обратен път. Така е в живота понякога. Човек попада в ситуация, в която трудно може да направи нещо. Вътре в душата си съм нагласен така, че да стискам палци до последните възможности, които имам. Сега се разбра, че 100% ще играем баражи с отбори, които не са невъзможни. Не мога да съжалявам. Когато те канят за треньор на националния отбор, не може да се замисляш. Напротив. Аз го взех това решение и не съжалявам".

А какво заяви Борислав Михайлов по-рано днес на пресконференцията за подадената му оставка - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички