Балъков: На мен ми е много по-лесно да направя състава, отколкото на Саутгейт


Балъков: На мен ми е много по-лесно да направя състава, отколкото на Саутгейт
Снимка: БГНЕС

1274 0

Селекционерът на националния отбор Красимир Балъков призна, че трудно бихме се класирали за Европейското първенство чрез тези квалификации, тъй като трябва да се стигне до три последователни победи. Той обясни и избора си на играчи, които ще играят срещу Англия следващата седмица.

"Ние трудно имаме някакъв шанс за класиране, трябва да бием подред трите съперника, имаме един шанс март месец. Дотогава обаче трябва да са минали много футболисти, да усвоят това, което изисквам от тях, да придобием по-добър синхрон и ако ни се отвори шанс март месец, да го вземем по-реално, така да се каже. Ние се съобразяваме много с отборите които играем, уважавам много тези играчи (Камбуров и Димитър Илиев), но има и други, които не са повикани - Спас Делев, Ради Кирилов, Ради Василев, Ахмед Ахмедов, Карагерен.

Срещу Англия ни трябват изключително динамични, бързи футболисти, дори с по-малко технически качества, но те са в разширения състав, сигурно ще бъдат извикани, ако продължавт с добрите си изяви. Аз имам право да викна 24-25 човека, разширеният отбор е готов, но няма как да извикам всички в един лагер. Има и някои футболисти, които в момента са викани преди и не са викани сега, има едно 4-5-6 човека са нови от предишния лагер. Хубаво е да има конкуренция, но всеки извикан футболист има за цел да пасне на стила игра на съперника“, продължи той за тези, които останаха извън състава.

"На мен ми е много по-лесно да направя състава, отколкото на Саутгейт, но за това ходим по стадионите, наблюдаваме, правим си изводи и се опитваме максимално тези 23 човека да паснат на стратегията, която иска да приложим. Няма футболист, на който да не акцентираме - тези които са в списъка и които не са, разликата е почти никаква. Като имате предвид динамиката на Стърлинг, Санчо, Дайър, Роуз - който и да вземеш, трябва да му обърнеш изключително голямо внимание, ще дадем информация на нашите футболисти за техните индивидуални качества, но се съсредоточаваме върху концепция, трябва колективно да се организираме, за да отговорим на динамиката на Англия“, допълни Балъков.

Какво още заяви Балъков относно идния двубой с Англия - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички