Балъков преди двубоя с Англия: И чехите се опитаха да паркират автобуса, а получиха пет гола


Балъков преди двубоя с Англия: И чехите се опитаха да паркират автобуса, а получиха пет гола
Снимка: БГНЕС

3512 0

Националният селекционер Красимир Балъков даде официална пресконференция преди евроквалификацията с Англия, която е идният уикенд. Днес наставникът събира повиканите играчи, като още днес някои от тях започват тренировки. Според него няма да е правилно, ако отборът ни "паркира автобуса" и играе защитно.

"Ще се съобразим с динамиката и бързината на Англия при всички положения, но ако паркираме автобуса, няма да излезе от това, което имат като силно оръжие. И чехите се опитаха да паркират автобуса, а получиха пет гола. Много е трудно да намериш правилната рецепта. Ще изисквам футболистите, които идват в националния отбор, да играят без страх. Не трябва да излизаме и да покажем повече уважение, отколкото е необходимо. Ритането на топката не е моята философия. Трябва да бием и трите съперника, за да имаме шанс да се класираме", сподели националният селекционер.

"Днес ще тренират 12 човека. Имаме четири тренировки, които ще мога да направя с целия отбор. Искам да покажем друго лице срещу Англия. Искам да се представим по най-добрия начин. Ще ни бъде от полза този мач срещу един от най-добрите отбори в света, но ще видим как ще отговорим на динамиката на игра на Англия", заяви Балъков и отново коментира темата с Николай Бодуров. Бранителят бе повикан за срещата, въпреки че не играе за ЦСКА в последните двубои

"Те повикаха седем нови играчи, които са извикани. Бодуров има опит, игра в Англия. Извикали сме го, ще видим какво е физическото и психическото му състояние, след което ще решим дали е в състояние да взема участие. От тези мачове се надяваме да спечелим точки, ако не го направим, ще си направим изводите", добави още той.

"Поуките от първите две загуби са много. За съжаление, имаме много малко време за работа. Желанието е едно, възможностите са съвсем друго. Лицето на националния отбор се променя изцяло. Сега ще трябва по най-бързия начин наново да го изградим. Иска ми се да имаме повече време, но няма как да стане. Ще работим повече с видеоанализи и по-малко на терен. Има неща, по които задължително трябва да се работи повече”, заяви наставникът.

А кои са всички избраниците на българския национален отбор - вижте в този материал на SportLive.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички