Андрей Желязков пред Sportlive: Националите ще показват добро ниво занапред, благодаря на Боби Михайлов


Андрей Желязков пред Sportlive: Националите ще показват добро ниво занапред, благодаря на Боби Михайлов
Снимка: Lap.bg/Sportlive.bg

2000 0

Бившият национал Андрей Желязков изрази оптимизъм относно бъдещите резултати на А-отбора на България. Пред Sportlive.bg той заяви, че сред младите футболисти на България има качество и бъдещето е в ръцете на самите играчи.

Бившият треньор на Левски и скаут на Лудогорец коментира и избора на Георги Иванов-Гонзо за нов президент на БФС и заяви, че благодари на неговия предшественик Борислав Михайлов за свършеното. Ето какво каза:

Не е вярно, че "нищо не излиза отдолу"

"Гледам мачове, но по-голям интерес за мен в момента представляват юношите, тях ходя да гледам. Постоянно биват критикувани родните треньори затова, че нищо не излиза отдолу, а не е така. Просто трябва да си направиш правилния подбор. Тези, които критикуват, трябва да си дадат сметка дали само гледат, или и виждат мача. Има доста млади момчета - 14-15-16, до 19 години, които са талантливи. Вече и от тях зависи как ще се развият.

Ако не се развият правилно, те самите ще имат вина за това, че не са пораснали нагоре. Видяхме младежкия национален отбор как отиде и победи най-силния отбор в групата. Така, както нямахме младежи, мъже, юноши, а сега виждаме, че резултатите са добри. А и треньори уж нямахме добри, но Илиан показа, че не е така.

За участието на националите във FIFA Series

Не гледах мача с Танзания, но не трябва да се подценява този отбор. Тези страни вече доста напреднаха. Някой може и да се смее, но е така. За Азербайджан да не говорим - те играят футбол от по-високо от средното европейско ниво. Мисля, че равенството с тях бе справедливо. Ние при 1:0 изпуснахме втори гол, такива неща се случват. Те се опитват да играят много бързо и динамично, ние им се противопоставихме. Покриваха ги нашите в тяхната половина да не могат да изнасят топката. Е, в последните 10 минути треперихме малко, но в крайна сметка мерилото е резултатът.

Ние така преди обвинявахме и Хубчев, а не бяхме били Холандия и Швеция не знам от колко време. После казваме: "Ей, той беше много добър!". Трябва да си мерим думите, когато даваме оценка на някого, трябва да гледаме и с колко време и с какъв материал разполага. Както за клубния, така и за националния отбор.

Бъдещето на националния тим с Илиан Илиев

Сигурен съм, че занапред националният ни отбор ще се представя на едно добро ниво, не сме далеч и от мисълта, че можем да се класираме за някой голям форум. На Илиан, той няма да ми се разсърди, бих казал, че му липсва късмет - в мачове и на Черно море, и на националите, просто късметът го напуска в +90'. Но Господ каквото му е взел, ще му го върне.

Изборите за президент на БФС на 15 март

Това са избори - дали за БФС, дали за министър-председател, избори са. И има победител. Кой си ги е избрал? Клубовете и гражданите съответно. Който победи, той определя правилата. Ако на някой не му е удобно, може да протестира. Сега е демокрация. Не съм защитник на Боби и четвъртите в света, които направиха онова чудо. Тогава бях технически директор в Левски и от нас 7 души бяха в националния отбор. Благодарение на тях и на добрия отбор на Левски ние успяхме да трансферираме много играчи в чужбина и се заговори за българския футбол тогава, защото беше в застой. А сега отведнъж искаме да ги сравним и като играчи, и като ръководители, че са били некадърни. Изобщо не съм съгласен с това нещо. Защото има и критици, които не са гледали мачовете през 1994 година.

"Благодаря на Боби Михайлов"

Мерилото е, че не сме се класирали на голям форум в продължение на много години, което е така. Иначе футболният съюз финансово стоеше добре, управляваше се добре финансово, направи се една хубава база. Безпогрешни хора няма. Бих казал на Боби: "Благодаря ти за това, което направи за българския футбол". И Батето беше изпратен така, и следващите ще бъдат изпратени по този начин. Трябва да бъдем малко по-реалисти и да сме по-благодарни към хората. Да умеем да отсяваме доброто и лошото. Боби не само лошо е направил.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички