УЕФА наказа България за следващите две домакинства заради расизъм

УЕФА наложи две наказания на България заради расистко поведение от страна на феновете в двубоите с Косово (2:3) и Чехия (1:2) от квалификациите за Евро 2020. Поради тази причина в следващите две домакинства на националите ни ще има обособени клетки с празни места.

Заради първото провинение се наказва със затваряне на 3000 места в сектор Б за мача с Чехия, който е на 17 ноември.А за двубоя срещу Англия на 14 октомври ще бъде затворен сектор с поне 5000 места. От БФС ще определят кой сектор ще бъде това, като това трябва да се случи месец преди двубоя.

9 131 дни от последната победа на България на Световно първенство! А колко ли още предстоят?

Датата 26 юни 1994 година завинаги ще остане в историята на българския футбол. След 32 години чакане най-накрая националният отбор по футбол стиг...

На празните сектори ще трябва да бъде издигнат транспарант с надпис #EqualGame и логото на УЕФА. При следващо провинение може да се стигне до мач на празни трибуни, както и глоба от 50 хиляди евро.

Специално проучване пък показа колко струват повиканите от Красимир Балъков играчи в представителния ни тим. Подробности вижте тук.

Още по темата

Please select answer!