Тежък удар за Чехия преди двубоя с България

Тежък удар понесе националния отбор на Чехия часове преди двубоя с българския национален отбор. Квалификацията за Евро 2020 е в петък от 21:45 часа.

Селекционерът националния отбор на Чехия по футбол Ярослав Шилхави няма да може да разчита на двама от най-добрите си офанзивни футболисти Владимир Дарида и Борек Дочкал, който е и капитан на отбора. "Без тях ще трябва да променим тактиката. Вярвам, че в състава имаме и други добри футболисти, които могат да ги заменят успешно. Марек Сухи ще бъде капитан в отсъствието на Дочкал", заяви селекионерът.

Появи се любопитен вариант за нов асистент на Балъков в националния

Доскорошният треньор на Витоша (Бистрица) Росен Кирилов е вариант за щаба на националния селекционер Красимир Балъков, твърди "Тема спорт". Насто...

Освен тях двамата аут е и вратарят Иржи Павленка заради болки в гърба. "Консултирахме се с лекарите и преценихме, че той няма да бъде на 100 процента и затова не искахме да рискуваме. Той ще напусне лагера на националния отбор още днес. През уикенда на негово място ще викна Ондрей Коларж", допълни още Шилхави.

Какво сподели селекционерът относно треньорската рокада в нашия тим и дали е повлияла на подготовката им - вижте в този материал.

Още по темата

Please select answer!