Селекционерът на Чехия: Готвихме се за мачовете с България и техния стар стил

Селекционерът на Чехия Ярослав Шилхави говори пред медиите преди квалификацията за Евро 2020 срещу България, която е в петък от 21:45 часа. Шилхави призна, че не знае какво да очаква от България заради треньорската смяна, но е наясно, че Красимир Балъков е почитател на офанзивния футбол.

"Не започнахме добре срещу Англия, затова ще направим всичко възможно да победим в предстоящите мачове и да подобрим играта си. Този мач е ключов. Мачовете от Лигата на нациите също бяха важни. Всеки двубой е ключов и е важен за нас. Сега става въпрос за класиране на Европейското и това е най-важното", заяви Шилхави.

Николай Михайлов: Искам 6 точки в двата мача

Националът Николай Михайлов заяви, че на лагера на тима, заедно с новия селекционер Красимир Балъков, са свършили доста работа и са тренирали нов...

В първата среща чехите загубиха от фаворита Англия с 1:5 и сега ще са безкрайно мотивирани за първи успех в групата. "Загубихме първия мач в групата и искаме да направим първата успешна крачка към класирането", сподели той и обясни как треньорската рокада при националите се е отразила на тяхната подготовка за мача. 

"Готвихме се за мачовете с България и техния стар стил. Сега не знам какво можем да очакваме. Имат добри играчи - Ивелин Попов, Страхил Попов, Тодор Неделев, Кирил Десподов. Красимир Балъков играе офанзивен футбол. И Дарида, и Дочкал са офанзивни играчи. Без тях ще трябва да променим тактиката. В отбора ни обаче има и други футболисти и ще направим всичко възможно да победим".

Вижте в този материал каква сума ще си поделят националите, ако се класираме за Евро 2020.

 

Още по темата

Please select answer!