Стенли: Може би треньорската кариера все повече се приближава


Стенли: Може би треньорската кариера все повече се приближава

1487 0

Рекордьорът по мачове в националния отбор на България Стилиян Петров разказа за бъдещето си планове и къде е по вероятно да го видим - в ролята на треньор и директор, или отново като футболист.

"Имам оферти и в двете сфери. Като футболист в по-долните дивизии в Англия и в други страни по света. Може би мога да продължа да играя още една година, но по-скоро това се отдалечава, отколкото да се приближава. Може би треньорската кариера повече се приближава. Работя усърдно и всичко става стъпка по стъпка. Много добре знаете, че обикновено тези неща не стават бързо, макар понякога да се случват доста бързо. Не съм си поставил цели дали да стане след една-две седмици или след една-две години. Стъпка по стъпка", сподели Стенли в предаването "Код Спорт" по ТВ+.

Петров вече кара и треньорски курсове, като има А, който е последната стъпка преди Про лиценз. Халфът пребори левкемията преди няколко години и беше близо до договор с Астън Вила. "Не мога да го виня, но в мен остана горчиво чувство. Ди Матео е взел това решение, но можеше и да е някой друг. Просто мисля, че можеше да се подходи много по-деликатно в тази ситуация. Все пак преборих рака, преминах през много труден период на лечение и успях да се завърна. Важното бе, че не пропуснах нито една секунда от тренировъчния процес в цялата подготовка - имаше двуразови и триразови тренировки при температура от 40 градуса в Австрия. В стаята ми нямаше климатик, потях се 24 часа. Но беше невероятно приключение. Приемах всичко с усмивка – всяка тежка тренировка, всеки момент, защото все още имах шанса да живея", добави Петров.

Също така той разкри и любопитна подробност, че преди е известно време е бил търсен от ЦСКА и от още няколко български клуба. "Не знам дали трябва да го споменавам, но ме търсиха. Имах разговори, когато Ицо Янев беше начело на отбора. Проведох два разговора с Янев за някакъв пост в ЦСКА, но не се стигна до нищо повече, защото след няколко месеца последва неговото уволнение. Говорил съм и с други български клубове."

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички