Сериозен проблем заплашва да лиши България от домакинството срещу Унгария


Сериозен проблем заплашва да лиши България от домакинството срещу Унгария
Снимка: Guliver/Getty Images

1764 0

Заформя се голям проблем за българския футбол и то точно преди домакинския сблъсък на националния отбор с Унгария в бараж за класиране на Евро 2020. Българските стадиони може да останат без лиценз, а причината е в изменението на нормативните документи.

В настоящия момент няма правно основание да се сформира комисия в България, която да даде заключение и сертификат дали даден стадион отговаря на критериите за сигурност за провеждане на спортни събития. За този проблем призна и изпълнителният директор на БФС Борислав Попов. 

"Има един проблем, който се надявам да решим. В настоящия момент няма правно основание да се сформира комисия, която да даде заключение и съответно сертификат дали даден стадион отговаря на критериите за сигурност за провеждане на спортни събития. Миналата година това е правила Общинската комисия. Това не се отнася само за стадионите, а за всички зали и спортни обекти", заяви той пред "Гонг".

"Трябва да проверя, тъй като не съм сигурен кога изтичат лицензите. България няма да има проблем да приеме Беларус за приятелския двубой, но може да има проблем за мача с Унгария. Лудогорец също може да има неприятности, тъй като както знаете играят в Европа и от УЕФА искат документ, че съоръженията отговарят на критериите за сигурност. Просто на този етап няма кой да го издаде, иначе стадионите отговарят на изискванията. Надявам се проблемът да се реши", допълни още Попов.

Преди повече от месец отново имаше съмнения, че няма да можем да домакинстваме, но тогава причината бе ВАР, като от УЕФА ни успокоиха, че те ще имат грижат за системата.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Бокс


Хулиган, който пасе говеда: Детството на Олександър Усик

Украинецът Олександър Усик е имал бурно детство, което не е изненадващо за един боксьор. Самият той е цитиран...

Реклама

Най-четени новини


виж всички