СНИМКА: Родителите на Вандерсон отпразнуваха с кортеж повиквателната му за България

Ако съдим по това, което излиза в медиите, в Бразилия се радват на повиквателните в националния отбор по много по-различен начин. В страната на кафето гледат на дебютните повиквателни за "Селесао" като на едно от най-значимите събития в живота на футболиста. Доказателство за това дадоха родителите на Вандерсон, след като футболистът на Лудогорец получи своята първа повиквателна от национален отбор, в неговия случай - за българския национален отбор.

Бащата на крилото Донизете де Фариас, 57 г., и майка му - Гризелда Кристалдо Фариас, 47 г., заедно с другите си две деца, събраха семейство и приятели, за да отпразнуват призоваването на сина им от Красимир Балъков. Те направиха това посредством кортеж - облепиха автомобил със снимки на футболиста и благодарствен текст и направиха обиколка на родния си град Крузейро де Оесте. Събитието се е състояло на 31-ви август. Новината съобщи порталът "Portal da Cidade Umuarama".

Балъков вика за мача с Англия натурализиран бразилец

Националният селекционер на България Красимир Балъков може да повика нов натурализиран играч в тима. Според dsport, това ще бъде бразилецът Ванде...

"Горди родители! Днес не мобжахме да се сдържим от щастие за поредното постижение на нашия син Вандерсон, момче-войн, смирен и силно вярващ, който от детството си мечтаеше да бъде професионален футболист, признат от света. Знаем колко работа е свършил и какви усилия е положил, за да стигне дотук. Тази повиквателна не беше безплатна, тя бе негова заслуга. С голяма гордост днес искаме да споделим нашата победа с всички приятели и граждани на нашия скъп Крузейро до Оесте", написаха родителите на бразилеца.

Трябва да се отбележи, че това е първа повиквателна за Вандерсон за един от националните отбори, за които има право да играе - Бразилия и България, за неговата 21-годишна кариера. А какво обещание даде атакуващият футболист на българите вижте в този материал.

*Снимка: "Portal da Cidade Umuarama"

Още по темата

Please select answer!