Психоложки? Не! На националите им трябват лайф коучове!


Психоложки? Не! На националите им трябват лайф коучове!
Снимка: колаж: Милен Антиохов

4269 0

Ето, и Парагвай ни би. Но то се очакваше. Първо, предложихме отбори за приятелски мач, в който да победим със сигурност. После представихме кандидатури за наследник на Боби Михайлов, който да дръпне футбола ни напред. Но никой не ни послуша. Ние пак имаме решение, дано този път съответните футболни хора да се задействат!

Вижте как за приятелската среща с нашия национален Парагвай пристигна с щаб от 17 човека, почти колкото е и групата от футболисти. И ни би! Ами защото ние отново изоставаме. Моля, веднага да се вземат мерки и докато е време, да изпратим незабавно на лагера на националите специални лица (не само спортно-технически), които да се погрижат да повишат мотивацията на футболистите ни. Двете психоложки явно не са достатъчни, а и Венци Стефанов не ги одобрява.

Така че ето нашите варианти за лични мотиватори, лайф коучове, инфлуенсъри и подобни гурута на основните ни национали. И освен мотивацията и желанието им, да се повишат и шансовете на отбора за класиране на голям шампионат. Все пак вече бихме чехите, които ще ходят на Евро 2020. Защо следващите имена не помогнат на играчите да избухнат за два мача през пролетта и не се насочат и те към шампионата на Стария континент! 

Пламен Илиев – Майк Тайсън

Тайсън си имаше бенгалски тигър (даже три), а ето сега Пацо Тигъра ще си е неговият тигър! Нашият вратар ще бъде обучаван как да е ама истински звяр под рамката на вратата. Ние не знаем точно как, но Майк Тайсън е имал тигър, не ние. Така че той ще да си знае работата.

Вандерсон и Марселиньо – Кубрат Пулев

Тези двамата си имат качества, но им липсва малко отдаденост към националния. Редно е да си пускат повечко сторита с българския флаг, как ядат мусака и други подобни, които се харесват на публиката. И разбира се, някой велик патриот като Пулев ще ги въведе много бързо в българщината.

Петър Занев – Николай Бодуров и Борис Галчев

Двамата капитани на ЦСКА, които бяха задраскани с дебелия флумастер от Гриша Ганчев, са наследени от Занев. Нека сега да споделят грешките си с него, да мине той един хубав тренинг при тях и да вдига нивото. За да не бъде поредният зачеркнат капитан на ЦСКА, понеже после няма да има и национален за него (след като бяха задраскани, Галчев и Бодуров май имат общо 1 мач за национала).

Ивелин Попов – Гала

Покрай всичките гости в предаването си Гала е научила доста за природните лекове. И така, когато на Попето му стане тежко, вместо да се депресира и да пие аулин с уиски, Гала ще го посъветва каква билка да пие, за да не се депресира (и да е полезно даже). Или ако се депресира, да му подшушва от какво минава – изкисната вода от боб мунг или сушено на сибирско слънце семе от киви, съвсем например. (Не използвайте тези рецепти у дома, току-що си ги измислихме, като съвсем примерни, както отбелязахме със „съвсем например“)

Кристиан Димитров – Ахмед Ахмедов

Доста месеци Димитров беше герой в доста статии на тема как „Левски“ и ЦСКА доста воюват за подписа му. Напоследък ги смениха статии за същото, но с Ахмедов. И вероятно съвсем скоро нападателят на „Дунав“ ще стигне и до националния. Та в този тежък момент нека Ахмедов да подкрепи своя „трансферен“ брат. И да помогне на Димитров да не се отклонява повече от Пътя на Бъдеща звезда!

Божидар Чорбаджийски – Илиян Симеонов и Димитър Ангелов

Тази комбинация я предлагаме, просто защото ни се струва, че ще сработи! Понеже може ли някой с фамилия Чорбаджийски да не е чудесен екип с Чушки. Нали и бившият нападател на „Левски“ и „Локо“ София, както и сотаджията, дето преби онзи младеж в Сандански заради гадже, носят прякор Чушката.

Божидар Краев – Валдерама

За да може Божката да си го гледа на живо. И да има пред себе си пример как на стари години изглежда тази прическа. Та после да се подстриже и да започне малко повече да мисли за футбол. Или пък да си стои с тази прическа, защото Валдерама беше велик халф навремето и може би освен по прически, ще заприлича на него и по игра?! Кой знае! Човек може да си блъска главата по цял ден върху това. И ето, така Краев ще мисли само за футбол (и прическа), което е по-добрият вариант от това да мисли само за прическа.

Кирил Десподов – Фаргам

След като видяхме снимката на Десподов от миналия месец, на която е с блузка на NASA, много се притеснихме, че е решил наистина да става космонавт. И че има риск да загубим може би най-големия талант на българския футбол в момента. Затова негов мотиватор нека да е Фаргам. Вторият макак резус, който Иран изпрати успешно в космоса – през 2013 г. Така Десподов ще има нагледен пример, че да си космонавт не е чак толкова сложно и специално. И сигурно ще продължи силната си серия не само в Австрия, а и в национала. Защото още няма маймунка, която да е голмайстор на Щурм Грац (или на националния).

Тодор Неделев – Йода

Нещо малко, нещо джедайско му липсва на Тошко, за да блесне тотално на международното футболно поле. За да може хем ще си хапва, хем да е бърз. Хем да го си мързи, хем и да тича. Останалото си го може. Хм, даже се чудим дали това обучение не е вече започнало – като се сетим как с фигура като неговата Неделев надбяга Иван Горанов при гола за победата над „Левски“ в последния мач на „Ботев“ (необяснимо, но го видяхме).

Автор: Милен Антиохов

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички