Националите ни ще са в трета урна за квалификациите за Евро 2020


Националите ни ще са в трета урна за квалификациите за Евро 2020
Снимка: БГНЕС

4106 0

Вече е официално - националният отбор на България ще бъде поставен в по-изгодната трета урна при жребия за европейските квалификации, който ще се тегли на 2 декември в Дъблин.

Това е добре за националите ни, тъй като ни дава възможност да получим малко по-удобни съперници в квалификационното група. Националите ни чакаха помощ най-вече от два мача и я получиха и от Сърбия, и от Шотландия. Сърбите не биваше да губят точки при домакинството си срещу Литва и те победиха с убедителното 4:1. Шотландия и Израел пък не биваше да завършат наравно помежду си, като „гайдарите“ успяха да спечелят с 3:2.

България завършва надпреварата в Лигата на нациите, оставайки сред първите 30 състава в общото класиране, което го праща в трета урна, където са отборите от №21 до №30. Петдесет и петте отбора ще бъдат разделени в десет групи за жребия в Дъблин, като за Европейското ще се класират първите два от всяка група. Отборите, с които България със сигурност ще се размине, са Словакия, Турция, Ирландия, Северна Ирландия, Сърбия, Норвегия, Израел, Румъния, Унгария.

Скаути на Андерлехт и Галатасарай пък са гледали националите срещу Словения - повече информация четете в този материал.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички