Ето от какво зависи в коя урна ще попадне България за Евро 2020


Ето от какво зависи в коя урна ще попадне България за Евро 2020
Снимка: БГНЕС

3256 0

Националният отбор на България остави добри впечатления с участието си Лигата на нациите, но приключи на второ място в Лига С, група 3. Това означава, че отборът не продължава напред към плейофите на турнира и съответно приключва битката, което можеше да им осигури място на Евро 2020.

Сега очакваме жребия за квалификациите за Европейското първенство, който е на 2 декември. Въпросът е дали ще се изкачим до трета урна. Има няколко условности, които биха ни изпратили в по-долна урна, макар и шансовете да са минимални.

Трябва да се изпълнят следните две неща, за да не сме в трета урна. Шотландия и Израел не трябва да завършват наравно в днешния сблъсък помежду им, тъй като шотландците ще съберат 7 точки, колкото и България, но ще са с по-добра голова разлика. Според регламента в групите с четири отбора резултатите на тимовете срещу последния се анулират.

И на второ място Сърбия не трябва да стане втори в своята група. За целта западните ни съседи трябва да спечелят домакинството си на Литва. Ако това не се случи, а Румъния победи като гост Черна гора, северните ни съседи ще изместят Сърбия от първото място. Това е лошо за националите ни, тъй като те са с по-добри показатели от Румъния, но не и от Сърбия. 

Какво сподели националният селекционер Петър Хубчев след снощното равенство със Словения - може да прочетете тук.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички