На Острова: УЕФА реши да прати Англия директно на полуфинал след боя над група български пенсионери*

С тежката си загуба с 0:4 от Англия на "Уембли" българският национален отбор стана за смях по целия свят, но най-болезнените подигравки с А-тима ни идват именно от Острова. Такъв е случаят със сайта на букмейкърската къща "Пади Пауър", които пуснаха материал, в който тимът на Красимир Балъков е сериозно осмян. От "Пади Пауър" наричат селекцията ни "група български пенсионери".

Материалът е ироничен (*) и гласи, че след 4:0 над България, УЕФА е взела решение да спести на Англия участието в квалификациите за Евро 2020 и да ги класира директно на полуфинал. Там пък "Трите лъва" щели да паднат от Германия след изпълнение на дузпи.

Лигата на нациите - последната надежда на националите за класиране на Евро 2020

Българският национален отбор се представя трагично на квалификациите за Европейското първенство през 2020 година, като заема последното място в г...

"Европейската централа пристъпи към това решение след рутинната победа на Англия над групата български пенсионери. Тимът на Гарет Саутгейт реализира 3 победи в 3 мача от група А. УЕФА реши да им спести труда да играят оставащите им мачове, които президентът Александър Чеферин определи като "по-безсмислени дори от порно сюжет". Вместо това на Англия е наредено да пристъпи направо към полуфинала с Германия, който те неизбежно ще загубят", пише news.paddypower.com.

"Разрешаването на Англия да завърши квалификационния кръг е просто загуба на време за всички", обясни Чеферин. Всички и техните баби знаят, че те ще спечелят всичките си мачове и ще бъдат най-добрите в тази група. Разбира се, ФА (футболната асоциация на Англия, бел. ред.) прие поканата на УЕФА за излизане в полуфиналната фаза на турнира, след като членовете на Борда определиха квалификационните мачове на Англия като "дори по-безсмислени от капака на McFlurry(десерт на "МакДоналдс", бел.ред.)", се казва още в материала.

"Разбиваме отбори като България, остров Ман и Нарния с 6:0, но в момента, в който се изправим срещу какъвто и да е качествен съперник в турнира, се разпадаме на парчета. Решението на УЕФА е добра новина за феновете на Шотландия, Ирландия и Уелс, които вече не трябва да обмислят в коя от най-отдалечените части на света да се скрият през следващото лято, от страх от триумфа на Англия", завършва news.paddypower.com. А какви други подигравки отнесохме от английски медии вижте в този материал.

Още по темата

Please select answer!