На Острова: УЕФА реши да прати Англия директно на полуфинал след боя над група български пенсионери*


На Острова: УЕФА реши да прати Англия директно на полуфинал след боя над група български пенсионери*
Снимка: Guliver/GettyImages

30865 0

С тежката си загуба с 0:4 от Англия на "Уембли" българският национален отбор стана за смях по целия свят, но най-болезнените подигравки с А-тима ни идват именно от Острова. Такъв е случаят със сайта на букмейкърската къща "Пади Пауър", които пуснаха материал, в който тимът на Красимир Балъков е сериозно осмян. От "Пади Пауър" наричат селекцията ни "група български пенсионери".

Материалът е ироничен (*) и гласи, че след 4:0 над България, УЕФА е взела решение да спести на Англия участието в квалификациите за Евро 2020 и да ги класира директно на полуфинал. Там пък "Трите лъва" щели да паднат от Германия след изпълнение на дузпи.

"Европейската централа пристъпи към това решение след рутинната победа на Англия над групата български пенсионери. Тимът на Гарет Саутгейт реализира 3 победи в 3 мача от група А. УЕФА реши да им спести труда да играят оставащите им мачове, които президентът Александър Чеферин определи като "по-безсмислени дори от порно сюжет". Вместо това на Англия е наредено да пристъпи направо към полуфинала с Германия, който те неизбежно ще загубят", пише news.paddypower.com.

"Разрешаването на Англия да завърши квалификационния кръг е просто загуба на време за всички", обясни Чеферин. Всички и техните баби знаят, че те ще спечелят всичките си мачове и ще бъдат най-добрите в тази група. Разбира се, ФА (футболната асоциация на Англия, бел. ред.) прие поканата на УЕФА за излизане в полуфиналната фаза на турнира, след като членовете на Борда определиха квалификационните мачове на Англия като "дори по-безсмислени от капака на McFlurry(десерт на "МакДоналдс", бел.ред.)", се казва още в материала.

"Разбиваме отбори като България, остров Ман и Нарния с 6:0, но в момента, в който се изправим срещу какъвто и да е качествен съперник в турнира, се разпадаме на парчета. Решението на УЕФА е добра новина за феновете на Шотландия, Ирландия и Уелс, които вече не трябва да обмислят в коя от най-отдалечените части на света да се скрият през следващото лято, от страх от триумфа на Англия", завършва news.paddypower.com. А какви други подигравки отнесохме от английски медии вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички