На Борисов не му стиска да преобърне БФС


На Борисов не му стиска да преобърне БФС
Снимка: Нова ТВ

4629 0

Най-позорният резултат на националния отбор по футбол у дома стана факт след загубата от Англия с 0:6, а със сигурност тези, които са изгледали целия мач, са наясно, че от спортно-техническо естество позорът всъщност е друг – можеше да има двойно повече голове и англичаните се смилиха.

Само пълен идиот може да си е мислил, че футболът ни е нещо повече от това, което видяхме снощи. Но дори този крах вече се използва – от Бойко Борисов. "Призовавам Борислав Михайлов незабавно да си подаде оставката като президент на Българския футболен съюз! След вчерашната позорна загуба на българския национален отбор и предвид лошите резултати на футбола ни, разпоредих на министър Красен Кралев държавата да прекрати всякакви отношения с БФС, включително и финансови, до оттеглянето на Борислав Михайлов от поста", написа премиерът и лидер на ГЕРБ в личния си профил във Facebook. Не че някой ще повярва, че точно Борисов го е написал лично, обаче със сигурност ще се намерят шарани, чиито сърца да се изпълнят с удовлетворение как ще свалим перуката от напълно голата глава на българския футбол.

Да, но както всичко, което казва Борисов, и това са просто приказки. Защото ако държавата се намеси по този начин, като нищо ФИФА и УЕФА могат да ни изхвърлят от международни състезания – заради държавна намеса във футбола. Такъв прецедент вече имаше – през 2007 година. Тогава в Полша гърмеше огромен корупционен скандал – уредени мачове на професионално ниво в полския футбол, което доведе до 64 ареста на футболни съдии, служители на футболни клубове и дори играчи. Полският еквивалент на Борислав Михайлов – Михал Лицкиевич, обаче не пожела да си подаде оставката. Последва неговата смяна със синдик, защото по полските закони уреждането на мачове е криминално престъпление и тогава на хоризонта изгря ФИФА – не можело така, трябва с избори и то свикани от Полския футболен съюз. Световната футболна централа съвсем сериозно предупреди, че ще изключи Полша от всички състезания под нейна егида, УЕФА стори същото. Накрая нещата се разминаха.

Сега Борисов говори за спиране на пари за БФС и го вкарва в едно изречение с оставката на Михайлов. Със сигурност звучи като далеч по-силна държавна намеса, отколкото дори при случая в Полша – защото тогава поне се водеше война срещу корупция, срещу престъпление, а у нас лидерът на ГЕРБ говори само за слаби резултати.

Така че – стиска ли му на Борисов наистина да спре парите на БФС, за да се усетят там и да заработят за промяна на футбола? Естествено, че не. Борислав Михайлов може и да падне, но само заради мутренското естество на живота в България – защото тук не властва закона, а игричките заради услугите зад сцена. Но ако реши, че не му се слиза и заплахите не са достатъчно силни, законово Борисов може да го махне толкова, колкото може да каже на Ердоган да спре войната в Сирия.

Така че, ако има някакви желаещи да са балъци по отношение на Михайлов и БФС, нека си помислят пак. Ако могат!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички