Нови грешки и нова загуба за националния ни отбор, този път от Ирландия


Нови грешки и нова загуба за националния ни отбор, този път от Ирландия
Снимка: Getty Images/Gulliver

17018 0

Българският национален отбор загуби с 3:1 в контрола от тима на Ирландия. Алан Браун беше точен в 56', а Ивелин Попов изравни от дузпа в 67'. Кевин Лонг и Джеймс Колинс отбелязаха останалите две попадения за домакините. Дебют направи Христо Иванов, но стражът допусна грешки при две от попаденията. Освен него дебют записаха Георги Пашов и Васил Панайотов.

Неуспехът донесе антирекорд за Красимир Балъков. Той стана първият селекционер на националния отбор, който започва с 4 поредни загуби, след пораженията от Чехия, Косово, Англия и Ирландия.

Първата по-опасна ситуация в срещата бе за домакините. Иван Горанов успя да изчисти след изстрел на Хоган. В 6' Георги Миланов пусна пас към Николай Димитров, който обаче не овладя по най-добрия начин и опитът му излезе в корнер. От него също не се стигна до нищо опасно пред Травърс.

В 12' след ъглов удар малко не достигна на Кристиан Димитров да засече топката и тя прелетя над вратата. И в следващите минути атаките не бяха достатъчно опасни и не се наложи намесата на двамата вратари. В 34' Миланов с ниско центриране намери Младенов на около 8-9 метра по диагонал спрямо вратата. Той опита изстрел от движение, който беше избит в корнер.

Минута преди края на полувремето дойде и най-опасната ситуация. Те бе пред нашата врата, Къртис получи добър пас по левия фланг и опита центриране с десния крак.Иванов обаче реагира добре и спаси коварния удар. За негова радост и Хоган не успя да стигне до топката.

Балъков направи първата си смяна веднага след почивката, като в игра влезе капитанът Ивелин Попов на мястото на Георги Миланов. Националите ни започнаха по-активно, като в 53' Недялков с пас по земя намери Горанов отляво на позиция за центриране. Футболистът на Левски центрира към точката на дузпата, където Младенов получи непокрит. Опитът му за удар обаче бе блокиран. В 56' домакините откриха резултата след контраатака, до която се стигна след грешка на Славчев.

Къртис получи топката и шутира силно към близкия долен ъгъл. Христо Иванов не успя да избие топката и тя попадна в Скот Хоган. Таранът я засече успоредно на голлинията на опразнената врата. В 66' Горанов се пребори за топка и центрира към Краев. Той обаче бе съборен в наказателното поле и реферът не се поколеба да посочи бялата точка. От нея точен бе Ивелин Попов за 1:1.

Малко след попадението Кирил Десподов замени Даниел Младенов. В 74' Кристиян Димитров спечели доста пространство пред себе си, след което подаде към Десподов отляво. Нападателят финтира пазача си и опита силен диагонален шут, но бе блокиран от Лонг. 9 минути преди края Васил Панайотов и Георги Терзиев бяха поредните смени на Бала, като за халфа това е дебют.

Само в рамките на 3 минути ирландците си осигуриха преднина от два гола. Първо Христо Иванов сгреши при излизане на корнер, като улесни задачата пред Лонг да се разпише. А след това Енда Стивънс получи добро подаване отляво и центрира към наказателното поле, където Колинс изправи защитата и се разписа за 3:1.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Ирландия: Марк Травърс, Сайръс Кристи, Джон Игън, Кевин Лонг,  Конър Хърихейн, Алън Браун, Алън Джъдж, Джош Кълън, Калъм О’Дауда, Скот Хоган, Ронан Къртис;

България: Христо Иванов, Георги Пашов, Антон Недялков, Кристиян Димитров, Иван Горанов, Симеон Славчев, Георги Миланов, Кристиан Малинов, Даниел Младенов, Николай Димитров, Божидар Краев

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Очаква се треньорът ни Красимир Балъков да направи куп промени в състава в сравнение с евроквалификацията срещу Англия, в която тимът ни бе сразен с 4:0. Очаква се дебют за тима да направи вратарят Христо Иванов, който е на 37 години. Завърналите се в състава Георги Миланов и Георги Терзиев също се очаква да запишат първи минути под ръководството на Бала. Божидар Краев пък би трябвало да води атаката, като Бала ще продължи да залага на схема с фалшива деветка.

На снощната тренировка селекционерът трябваше да прецени какво е състоянието на Ивелин Попов, Вандерсон и още няколко от титулярите от последната среща, за да вземе решение дали може да заложи на тях и в Дъблин от първата минута. Целта на бронзовия медалист от САЩ 94 е да даде шанс на всички повикани, за да ги види с националната фланелка и да знае на кого ще може да разчита за в бъдеще.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички