Лечков: БФС няма вина за резултатите на националите, не играем ние

Вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков, който е и отговорник за националните отбори, заяви, че футболният съюз няма вина за слабото представяне на представителния ни тим в квалификациите за Евро 2020. Както е известно, снощи "Лъвовете" допуснаха загуба от Косово с 2:3 в София.

"Футболният съюз е регулатор. Аз не чух въпрос защо левият или десният бек не може да я спре. Не говорим футболни неща. Аз съм човек, който малко разбира от футбол. Не чух футболни въпроси. Ние задаваме въпроси за БФС. Ние не играем, а хората вътре - отдавна не сме футболисти. Аз не мога да говоря от името на футболистите – не знам дали съзнават какво е националният отбор. Към днешна дата за мен е трудно да вкараме белгийския пример. В Косово, които днес ни надиграха, тяхната федерация не е седнала да каже как да се играе”, започна Лечков.

Ивелин Попов изравни Балъков по голове за България

Атакуващият халф на България Ивелин Попов записа любопитно лично постижение в евроквалификацията срещу Косово в София тази вечер. Капитанът на на...

"Още 15 години смятаме да сме начело на БФС след изминалите 15 години. Българският футбол не върви надолу само заради БФС. Изкарването на играчи не е роля на футболния съюз. Това е ежедневната работа в клубовете. Аз съм казал, че липсват деца преди седем години. Имам син, който не иска да спортува. Косоварите играят в по-добри отбори. Днес вторият гол ни го вкара вторият голмайстор в Турция. Ние имаме ли такъв? Къде играе?”, продължи той.

"В България сме свикнали само един да обира негативите. Замислете се дали националният отбор е трамплин за футболистите. Ние сме дали възможност на много отбори. Днес си позволих да вляза в съблекалнята на почивката. Аз обирам само негативите, но никой не сме карали на сила да идва, а и да си тръгва. Добре, че сте видели, че Косово има 17 удара в София. Футболът се играе на голове. Мисля, че днес трябва да бъдем по-мъдри, да не нападаме, тъй като успехът има много бащи, а неуспехът - една майка. Виждате каква е реалността, мисля че по-добре от мен следите нещата. Колко от титулярите на Косово играят в чужбина? Трябва да бъдем реалисти", каза още шефът в БФС.

"Трябва да си видим първенството. Къде играят нашите играчи? Всеки има мнение, дърпате ме за езика, но нямам намерение да отговарям. Ние всички знаем каква е реалността. Футболът е такава игра, при 2:1 се радвахме всички. Ако тренираш всеки ден, играеш всяка сряда и събота, Шампионска лига, Лига Европа, всеки ден – ще бъде добре. Когато играехме ние, също бяхме малка страна. Сега по-малка страна играе по-добър футбол от нас. Когато тръгнем да критикуваме, трябва да е основателно, да посочваме нещата, които се виждат. Говоря и за вътрешния футбол. На БФС ролята се знае. Трябва да бъдем по-разумни. Приятно изненадан съм от публиката, но хората подкрепяха отбора. Да, малко бяха, но това е”, посочи той.

"Трябва да бъдем обективно-критични. Сега имаме нов треньор, ще се съберем на сутринта да видим как ги вижда Балъков нещата. Това е ежедневна работа като всеки един бизнес", завърши Лечков. Критичен срещу съотборниците си беше и капитанът на тима Ивелин Попов. Вижте какво каза той в този материал.

Още по темата

Please select answer!