Ивелин Попов изравнява Бербатов в мача срещу Кипър


Ивелин Попов изравнява Бербатов в мача срещу Кипър
Снимка: БГНЕС

1921 0

Ивелин Попов ще запише знаково участие в предстоящия мач с Кипър. Това ще бъде неговият 78-и двубой с националната фланелка. По този начин той ще се изравни с предишния голям лидер на "лъвовете" - Димитър Бербатов.

Двамата вече ще си поделят 12-ата позиция във вечната ранглиста на България. В бройката на участията на Попето влиза и анулираната поради съмнения за манипулация контрола с Естония (2:2 в Турция през февруари 2011 година), в която той отбеляза два гола. Както винаги в такива скучаи, постиженията на играчите остават, пише "Меридиан Мач".

Има поне още две интересни неща около участията на Ивелин Попов за България. Първото е, че той има точно три пъти по-малко голове от Бербатов в същия брой срещи. Бербо е рекордьор с 48, а Попето досега се е разписвал 16 пъти.

В НОРВЕГИЯ СЕ СКЪСАХА ДА ХВАЛЯТ БОЖИДАР КРАЕВ

Другата любопитна подробност е, че Ивелин Попов е единственият играч с толкова много мачове, който не е играл с националната фланелка на нито един от трите най-големи възможни форума - световно първенство, европейско първенство и олимпийски игри. Веднага след него е легендата на Славия Чавдар Цветков. Лявото крило на "белите" е с 57 мача за държавния тим.

Следва легендарният бек на Левски Пламен Николов. Той пък има 55 мача с националната фланелка, като има малшансът да е наказан сурово точно по време на единствения голям форум, на който България се класира, когато кариерата му е в разцвета си - световното в Мексико през 1986 г.

Кои са всички избраници на Петър Хубачев за двубоите с Кипър и Норвегия - може да видите в този материал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички