Имало е опит за провокация за расизъм и на контролата с Парагвай


Имало е опит за провокация за расизъм и на контролата с Парагвай
Снимка: БГНЕС

2716 0

Преди контролата в четвъртък между България и Парагвай е имало е опит да се направи нова провокация за расизъм. Няколко часа преди началото се появили уж представители на антирасистки организации, които поискали да присъстват на мача като наблюдатели.

В БФС обаче нямало никаква заявка от подобно естество, информира "24 часа". Липсвали и всякакви документи, които да удостоверяват, че те работят към организация, свързана с УЕФА или ФИФА. Дори се опитали да твърдят, че националите били под мониторинг, което е абсолютна лъжа.

Подобно положение е очаквано след наказанието, което отнесохме заради изстъплението на 20-ина фенове на мача с Англия. Няколко неправителствени организации се опитаха да повлияят на дисциплинарния комитет на УЕФА да бъдем изхвърлени от евроквалификациите, защото имаме шанс да се класираме през плейофите на най-добрите останали отбори от Лигата на нациите. 

Евроцентралата обаче спази буквата на дисциплинарната си харта, като ни наказа 1 мач на затворен стадион и 1 мач условно за следващите 2 години. Сега, сигурно идва натискът да бъде задействан двубоят, който е условен, за да се доближим до изключването от всякакви турнири. Интересно е, че и записите, които се появиха в английските медии, са направени от хора, близки до сектор “Б”, защото на стадиона никакви расистки скандирания не бяха чути. Тогава обаче имаше агенти, които бяха пратени от УЕФА сред феновете.

Руският рефер Сергей Карасьов пък бе назначен от УЕФА за главен съдия на последната ни евроквалификация срещу Чехия в неделя. Това е мачът, който ще се играе на закрити врати, само пред журналисти и официални лица и евентуално деца до 14 години, ако бъдат намерени. Засега липсват желаещи да подкрепят тима на Георги Дерменджиев. Мачът е от значение единствено за чехите, които имат шансове за класиране на европейското, докато нашите са си твърдо последни. Дори за България е по-добре да прати напред Чехия, за да не бъдат разместени отборите в плейофите.

А какво е първото нещо, което е казал Дерменджиев на своите футболисти след назначаването му за селекционер на България - четете в този материал на SportLive.bg

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички