И Дяков, и Хубчев пренебрегнаха Роналдо за номер 1 на ФИФА


И Дяков, и Хубчев пренебрегнаха Роналдо за номер 1 на ФИФА
Снимка: БГНЕС

1534 0

Българските представители Светослав Дяков и Петър Хубчев не са поставили Кристиано Роналдо на първо място в анкетните си карти за Футболист на годината на ФИФА. Това стана ясно от справката на ФИФА, публикувана след церемонията.

Капитанът на националния ни отбор Дяков е поставил на първо място Джанлуиджи Буфон, на второ Роналдо и на трето Меси. Селекционерът Хубчев пък е гласувал за Меси на първо място, за Роналдо на второ и Гризман на трето.

Немците пък не са включили в тройките си нито един от тримата призьори, показва справката. Йоахим Льов е посочил: №1 - Тони Кроос, 2 - Месут Йозил, 3 - Мануел Нойер, а капитанът Нойер - Тони Кроос, Месут Йозил и Роберт Левандовски.

Капитанът на Англия Уейн Рууни и селекционерът на "трите лъва" Гарет Саутгейт пък не смятат, че Лео Меси има място в тройката. Рууни е гласувал: №1 - Роналдо, 2 - Луис Суарес, 3 - Джейми Варди. Тройката на Саутгейг е: 1. Роналдо, 2 - Гризман, 3 - Н'Голо Канте.

Победителят в анкетата Роналдо не е гласувал за себе си, а е поставил първи Гарет Бейл, втори - Лука Модрич, трети - Серхио Рамос. Меси също е гласувал за свои съотборници в съответния ред - Луис Суарес, Неймар, Андрес Иниеста.

Бразилските представители не са гласували пристрастно и Неймар е втори в анкетите им. Капитанът Дани Алвес е избрал Меси за №1, а селекционерът Леонардо - Кристиано Роналдо.

Златан Ибрахимович е поставен първи само в две анкетни карти и логично това са на капитана на Швеция Андреас Гранквист и националния треньор Ян Андерсон.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички