Хубчев: Винаги се стремим да викаме най-доброто за мачовете


Хубчев: Винаги се стремим да викаме най-доброто за мачовете
Снимка: БГНЕС

1435 0

Националният селекционер по футбол Петър Хубчев присъстваше на церемонията на Асоциацията на българските футболисти за награждаване на победителите в тазгодишното издание на програмата Децата и футболът. 16 деца, родени през 2006-а година или по-малки, получиха специални награди. 

Специални гости бяха Кирил Десподов и Божидар Чорбаджийски от ЦСКА, както Габриел Обертан и Жерсон Кабрал от Левски. Едно от тях- Лора Арабаджийска от Енко (Пловдив), се разплака, когато получи наградата си от играча на Левски Жерсон Кабрал. Това силно впечатли Хубчев.

"Поздравявам организаторите и за избора на хора, които да връчват наградите- а това са двама от най-добрите млади български футболисти: Кирил Десподов и Божидар Чорбаджийски от ЦСКА, и двама от най-качествените чужденци: Жерсон Кабрал и Габриел Обертан", заяви националният селекционер.

"Невъзможно е да се определи още сега кой от тях ще стане професионалист. Не само в България, но и в Европа едва ли някой на тази възраст ще се наеме с категорично мнение. Но това е пътят, а той е дълъг. Точно такива турнири дават първия и най-важен тласък. Защото в тези турнири играят наши, български деца, а не чужденци.

ХУБЧЕВ ПОСОЧИ ЗАЩО ОТБОРЪТ ОТСТЪПИ ПРЕД НОРВЕГИЯ

Хубчев не пожела да коментира идните мачове в Лигата на нациите, като заяви, че тепърва предстоят песконференции за тях. "Някак не е удобно на такова събитие да говорим за националния отбор. Трябва да ви кажа клишета, стремим се да извикаме най-доброто, което е в момента или в зависимост от противника".

"Това са много чисти и искрени деца. Вчера имаше едно друго събитие, което беше важно за българския футбол и спорт- представянето на книгата на Христо Стоичков. Днешното дори е по-важно, защото е за бъдещето ни. Разбрах, че дори има и играчи в националния отбор, които са започнали на тези турнири, отбеляза Хубчев, който беше един от шестимата, които награждаваха децата.

"В очите на тези момичета и момчета се видя голямо вълнение, голям пламък. Дано се сбъднат всичките пожелания, заяви националният треньор и отклони въпрос да коментира състава, който вчера беше оповестен за мачовете с Кипър и Словения от турнира Лига на Нациите. Да, има две нови имена, но не е удобно точно сега да говорим за това. Аз и екипът ми се стремим, според вижданията си, да изберем най-доброто, което сме преценили, че ще може да ни свърши работа. Освен това, сега темата е друга.

В последната седмица Бойко Борисов, а след това и Красен Кралев заявиха, че България може да кандидаства за домакинство на Мондиал 2030 - кои обаче страни ще ни бъдат конкуренция

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички