Дерменджиев: Не е добре да те хокат постоянно, това си е нашият национален отбор


Дерменджиев: Не е добре да те хокат постоянно, това си е нашият национален отбор
Снимка: БГНЕС

1691 0

Селекционерът на българския национален отбор по футбол Георги Дерменджиев иска да види спокойна и освободена игра от своите избраници срещу Парагвай и Чехия тази седмица.

"Всички лоши резултати остават зад гърба ни, гледаме напред и каквото се случи. По време на първия мач имаме право на шест смени. Недялков ще ни липсва, но има момчета, които да го заместят. Самите резултати и негативизмът към играчите повлияха на отбора. Не е добре, когато губиш, но не е добре и когато те хокат постоянно. Това си е нашият национален отбор все пак. Разговаряхме много с играчите, но ситуацията не е лека", заяви треньорът.

Той изтъкна, че ще вика единствено футболисти, които са във форма, а освен това иска отборът да загърби поредицата от загуби и психологическото натоварване от тях.

"Който играч е в добра форма, той ще бъде в националния тим. Най-лошо е това, че има психологическо натоварване. На мен ми се иска това да отмине или поне да се намали. Искам да вдъхна вяра и увереност на момчетата, защото имат потенциал и възможности. Искам да ги видя по-спокойни, да играят освободено. Честата смяна на треньори не е добре за играчите, харесвам да се играе комбинативно, но ще се съобразя с качествата на футболистите", допълни Дерменджиев. А каква критика получи селекционерът от съседска Румъния вижте в този материал. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички