България може да играе пред празни трибуни в най-дългоочаквания мач

Изключително неприятни новини споходиха националния отбор по футбол, както и българските фенове. От УЕФА са отворили процедура срещу България заради проявен расизъм в последното ни домакинство от евроквалификациите срещу Косово на 10 юни.

Това означава, че има реална опасност най-дългоочакваната среща от евроквалификациите - срещу Англия, да се играе пред празни трибуни. Според информациите косоварите са се оплакали и на делегата на двубоя за расистки скандирания, което също може да окаже влияние върху решението на УЕФА.

След загубата от Косово: Боби Михайлов минал с джипа си по лекоатлетическата писта на Националния

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов така и не пожела да коментира загубата на националния отбор от Косово, а негова постъпк...

Не е ясно дали от Дисциплинарната комисия на европейската централа ще вземе предвид и предишни провинения, или ще се отнася само за европейски квалификационен цикъл. Ако е вторият вариант, то може да затворят единствено сектора, от който са дошли расистките скандирания. При положение, че се броят и предните провинения, то най-вероятното наказание ще е затваряне на целия стадион. Срещата с Англия е на 14 октомври, като преди това националите ни нямат друго домакинство.

А какъв бе краткият коментар на Борислав Михайлов след загубата от Чехия - вижте в този материал.

Още по темата

Please select answer!