България U19 постигна изразителна победа срещу Армения


България U19 постигна изразителна победа срещу Армения
Снимка: bfunion.bg

2164 0

Българският национален отбор за юноши до 19 години постигна победа с 3:0 Армения U19 в двубой от предварителната група 1 от квалификациите за Евро 2020 и си осигури участие в следващия елитен кръг.

България стартира чудесно срещата и още в 5-ата минута откри резултата. Автор на попадението бе Владимир Николов от дузпа. В началото на втората част резултатът бе удвоен. Влезлият от резервната скамейка Александър Тодоров се разписа за 2:0. В 67-ата минута Денислав Ангелов оформи крайния резултат 3:0 в полза на нашите.

Това е втори успех на България, след като националите надвиха Черна гора с 3:1 преди три дни. По този начин българите оглавяват групата с максимален актив от 6 точки. За „елитния кръг“ се класират първите два отбора от всяка група и най-добрият трети. По-късно днес играят Турция и Черна гора. Турците са втори с три точки, но мач по-малко.

Междувременно младежкият ни национален отбор също запази шансовете си за класиране за Европейското първенство след геройско представяне от звездата на Левски Станислав Иванов (повече по темата четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички