Безобразно представяне ни върна в реалността - България се издъни в Люксембург


Безобразно представяне ни върна в реалността - България се издъни в Люксембург
Снимка: БГНЕС

2804 0

Българският национален отбор по футбол записа може би най-слабия си мач в последните години, след като едва, едва се добра до равенство 1:1 срещу слабака Люксембург.

Домакините имаха пълната инициатива през първото полувреме, като поведоха още в 3' с гол на Тил. До края на първите 45 минути Люксембург като по чудо не вкара поне още два гола, а "лъвовете" изглеждаха крайно незаинтересовани към случващото се на терена.

В началото на втората част Пламен Илиев и Божиков спасиха два сигурни гола за домакините, но все пак в 68' Ивайло Чочев успя да се разпише, след като центриране на Делев не беше пресечено от нито един защитник.

Попадението даде криле на българите, но резервата Андрей Гълъбинов направи няколко пропуска, а България не успя да стигне до победата.

Това е историческа точка за Люксембург в сблъсъците с България, тъй като до момента "лъвовете" имаха 13 победи от 13 срещи. Равенството срещу един от най-слабите национални отбори в света бележи края на поредните квалификации, в които България не успя да се класира за голям форум, въпреки позитивните резултати срещу Швеция и Холандия.

Националният ни тим остава на 4-о място с актив от 14 точки, изоставайки на 5 от втория и третия - Швеция и Холандия. Франция спечели групата с актив от 23 точки.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Срещата започна и се играе пред няколко стотин зрители, които обаче в 3' се зарадваха на първия гол на своите. Попов лесно загуби топката на границата на наказателното поле, а след това последва центриране. Занев не успя да изчисти добре и прати коженото кълбо в краката на Тил - категоричен удар и 1:0 за домакините.

След попадението "лъвовете" се опитаха да реагират бързо, но халфовата линия бъркаше прекалено много пасове. Попов и Краев се опитваха да помагат в средата на терена, но по този начин страдаше нападението на отбора, което беше също толкова неефективно срещу вече сгъстената защита на "червените".

В края на първите 45 минути домакините можеха да стигнат и до втори гол. Безобразно поведение на родната защита позволи на Турпел да се озове очи в очи срещу Илиев, но вратарят успя да спаси, а след това Родригес прати топката в аут.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част можеше да започне с нов гол за домакините. Поредната слаба намеса на Бодуров позволи на Йоаким да се озове в стрелкова позиция. Вместо да бие, той подаде на Турпел, чийто удар срещна тялото на защитник, прехвърли Илиев, но за щастие излезе в корнер.

В 54' България можеше да изравни, но Чочев не съумя да се разпише, след като получи отлично подаване от Попов. 10 минути по-късно с щастлив рикошет топката се озова в резервата Гълъбинов, който обаче стреля право във вратаря.

Все пак в 68' едно от постоянните безадресни центрирания даде резултат. Делев прати топката в наказателното поле, където всички защитници на Люксембург изгледаха, докато тя отиваше към Чочев - удар на играча на Палермо и 1:1.

Изравнителният гол доведе до пълен обрат събитията на терена. Българският тим започна да редува отлични атаки и пропуски, след като Гълъбинов на два пъти се размина с гола. В 79' нападателят се опита да подаде на Попов пред малкия пеналт, но защитник в последния момент успя да изчисти.

Грешки в края едва не доведоха до нов гол на Люксембург, но Илиев успя да се намеси решаващо при остро центриране към Турпел.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Люксембург: Жубер, Яниш, Малге, Мартинс, Янс, Филипс, Тил, Скедерович, Родригес, Турпел, Жоаким

България: Пламен Илиев, Страхил Попов, Николай Бодуров, Васил Божиков, Петър Занев, Симеон Славчев, Ивайло Чочев, Божидар Краев, Ивелин Попов, Тодор Неделев, Спас Делев

ПРЕДИ ДВУБОЯ

И двата отбора бяха победени през уикенда. И докато Люксембург отнесе 8 гола от Швеция, България можеше да стигне поне до точка в домакинския си двубой срещу Франция. "Лъвовете" играха като равен с равен и единствено ранен гол на Матюиди позволи на "петлите" да си тръгнат с 3-те точки.

В 13-те срещи между двете селекции националният ни отбор има 13 победи и е допуснал едва 8 гола. 3 от тях дойдоха на "Васил Левски" преди година, когато България спечели едва-едва с 4:3, благодарение на гол на Александър Тонев в заключителните минути на срещата.

Очаква се Петър Хубчев да направи няколко промени в стартовия си състав, за да даде шанс на някои от тези, които не играха срещу Франция. Въпреки че мачът е без значение за класирането напред, България излиза за задължителна победа. Стартовите състави очаквайте около 20:45 часа.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички