Гочето: Хубчев и националите убедиха, че заслужават доверие


Гочето: Хубчев и националите убедиха, че заслужават доверие
Снимка: БГНЕС

1123 0

Футболният специалист Георги Василев-Гочето коментира представянето на националния отбор в квалификациите за Мондиал 2018. Той говори пред "Тема Спорт".

За никого не е тайна, че бяхме в една от най-тежките квалификационни групи от всички в Зона Европа. Мястото, на което завършихме, обаче е реално. Хубаво е, че прекъснахме негативната серия срещу Швеция, бихме Холандия у дома, затруднихме донякъде Франция. По-важно е какви изводи ще си направим.

С идването на Хубчев нещата се канализираха. Имаше вече ред и организация. Като колектив и поведение на терена не може да не сме доволни. С изключение на загубата в Беларус, има нотки на оптимизъм. Заражда се отбор, чието самочувствие расте. Залага се на изпълнители, които чисто физически не отстъпиха на никого от съперниците. В защита е нужно още малко усъвършенстване, но тя е по-силното ни звено. Срещу Франция не бяхме достатъчно агресивни, гъвкави и интересни, за да поставим в шах отбраната и вратаря на съперника. Има я базата и наистина трябва да се надгражда.

Дано имаме шанс при жребия за квалификациите за Евро 2020. На този етап българският национален отбор прави стъпка напред и този цикъл го доказва. Хубчев даде шанс за изява на изпълнители, които не бяхме гледали.

Надежда има! Селекционерът направи достатъчно да убеди хората, че той и отборът заслужават доверие и подкрепа.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички