Балъков: Отново мач с лош край за нас, Косово ни надигра с физика

Националният селекционер на България Красимир Балъков коментира загубата от Косово с 2:3 в квалификациите за Евро 2020. Той сподели, че тимът ни не е подготвен добре физически, което до някаква степен се дължи и на клубния ни футбол.

"Отново мач с лош край за нас. Трябва да си признаем, че Косово седеше в края на мача физически по-добре от нас. Тази тема е важна и голяма за нас, но ние в националния отбор няма какво да направим. 

Балъков продължава без победа, Косово попари България насред София

Националният отбор на България претърпя второ поредно поражение в квалификациите за Европейското първенство по футбол през 2020 година. "Лъвовете...

От една страна мисля, че физиката е много важна тук. Също така Косово има много класни играчи, много владеят топката и се сборихме с тях, но не можем да им вземем топката. На всички ни се искаше да вкараме и трети гол, защото победата бе важна за нас, но те седяха по-добре от нас в края на срещата. Имахме нашите възможности напред, но не ги изиграхме адекватно.

Грешките не са само заради защитата, ами заради целия отбор. От 15 години не сме се класирали на голям форум и знаем, че не е лесно. Има някакъв проблем, трябва да търсим варианти, начин, по който да излезем от тази ситуация. Физическото ни ниво страда заради клубния футбол. Имаше двама или трима играчи от Косово, които могат спокойно да играят още един мач след този. Мачът бе емоционален, на фази, но те бяха по-добри от нас и не можем да го отречем.

Още по темата

Please select answer!