Английските фенове със смешно оправдание защо не уважиха химна ни


Английските фенове със смешно оправдание защо не уважиха химна ни
Снимка: Guliver/GettyImages

2110 0

В Англия бяха дълбоко засегнати, че техният отбор също е разследван от УЕФА след евроквалификацията с България в София. Упрекът към ФА беше, че не са осигурили достатъчно стюарди за агитката си, както и че са проявили неуважение към българския химн, пеейки своя песен, докато той звучи на стадиона.

Според футболния редактор на "Daily Mail" Иън Лейдимен, английските фенове са пробутали много евтино оправдание за неуважението си към химна ни. Те са обявили, че уредбата на "Васил Левски" е била толкова лоша, че не са разбрали, че е време да стоят спокойно и в мълчание. Самият автор не приема тази версия, посочвайки, че малко преди това групата английски фенове е пяла в един глас своя собствен химн.

"Може би проблемът с уредбата е бил селективен", отбелязва Лейдимен. Той, също така, пише, че организираната група английски фенове са похвалили софийската полиция. "Операцията по сигурността беше добра. Това разказаха и организираните фенове. В баровете и кафенетата на българската столица през дългите горещи часове преди мача изобщо не е имало притеснения", пише авторът.

Той изобличава още няколко дребни прегрешения на агитката от Острова след мача, като заявява, че говори за тези неща, тъй като "светлината на прожекторите свети толкова ярко върху проблемите на някой друг, че е много лесно да забравите за собствените си проблеми". Той пише, че в агитката на Англия има "малцинство от нелоялни фенове", което е по-добре да не пътува за мачовете на "трите Лъва". Как неговата колежка от друга медия - Рейчъл Мур, защити България тези дни вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички