50 години немощ: България скача за трудна, но жизненоважна победа над Швеция


50 години немощ: България скача за трудна, но жизненоважна победа над Швеция
Снимка: Getty Images/Guliver

1918 0

България има тежка, но жизненоважна задача тази вечер, ако иска да играе на Мондиал 2018 в Русия. "Лъвовете" посрещат Швеция в световна квалификация от група "А" на зона Европа и ще търсят непостиганата през последните 50 години победа над скандинавците.

Повод за оптимизъм ни дава чудесното представяне на националите на своя земя - те имат 3 победи в 3 мача. Възпитаниците на Петър Хубчев победиха и Холандия с 2:0 в този цикъл, но после дойде отрезвяващата загуба с 1:2 от Беларус.

Двубоят е тази вечер от 21,45 часа на Националния стадион "Васил Левски".

В първата среща между двата тима в този квалификационен цикъл "Тре Конур" се наложи у дома с 3:0.

Селекционерът Петър Хубчев имаше три дилеми около стартовия състав. Очаква се на вратата да застане Божидар Митрев, но и шансовете на Пламен Илиев не са за подценяване.

В центъра на отбраната ще действат Божидар Чорбаджийски и Васил Божиков. Страхил Попов ще е десен бек, а ляв - Петър Занев.

За мястото си в средата на терена сигурен е Георги Костадинов, а негов партньор по всяка вероятност ще бъде Ивайло Чочев. Станислав Манолев ще атакува по дясното крило, а отляво ще бъде разположен Ивелин Попов.

Андрей Гълъбинов ще води атаката, а зад него ще играе Георги Миланов.

Наставникът на Швеция Яне Андерсон по всяка вероятност няма да прави промени в състава, който победи Франция. Под рамката на вратата ще е Робин Олсен, а пред него в защита ще играят Лустиг, Аугустинсон, Гранквист и Линдельоф. Дурмаз, Йохансон, Екдал и Форсберг ще бъдат в халфовата линия, а Берг и Тойвонен ще водят атаката.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички