С два гола на Спас Делев България матира Холандия (ВИДЕО)


С два гола на Спас Делев България матира Холандия (ВИДЕО)
Снимка: BGNES

6102 0

Отборът на България постигна престижна победа в квалификационна Група А от световните квалификации над Холандия с 2:0 на националния стадион "Васил Левски".

И двете попадения паднаха в началото на първата част, а техен автор бе Спас Делев.

С тази победа момчетата на Петър Хубчев събраха актив от 9 точки и изпревариха "лалетата", като вече са трети в класирането. Лидери са Франция с 13, а втори са Швеция с 10.

Срещата започна с моментална атака на нашите и Ивелин Попов беше фаулиран пред дъгата на наказателното поле още в 30-та секунда. Зад топката застана именно капитанът, който шутира точно, но Зоет нямаше проблем да улови топката.

Добрата игра на нашите продължи и това даде резултат в 5'. Неразбирателство в наказателното поле на гостите позволи на Спас Делев да овладее и да открие резултата - 1:0.

В 15' при центриране в наказателното поле Георги Костадинов успя да насочи топката в очертанията на вратата, но ударът му с глава бе твърде слаб.

В 20' Спас Делев удвои аванса на тима си. Костадинов спечели топка във въздуха и подаде към Делев, който с премерен удар от границата на наказателното поле направи 2:0.

Най-добрата ситуация за Холандия бе 2' преди края на първата част. Тогава Клаасен бе изведен добре в нашето наказателно поле и от предвид безнадеждна ситуация, той върна към Бас Дост, който обаче шутира в аут.

Втората част започна с очакван превез за гостите, като статистиката показваше, че момчетата на Дани Блинд владеят топката през 72% от времето. Те обаче така и не можеха да организират чиста голова опасност пред Николай Михайлов.

Първият точен удар за "лалетата" в мача дойде в 58', когато Бруно Мартинс Инди стреля от далеч, но Михайлов внимаваше и изби в корнер.

Атаките на Холандия започнаха да зачестяват и в 62' отново Михайлов трябваше да се намесва, след като Дост бе изведен в наказателното поле, свали за капитана Ариен Робен, но българският страж показа добър рефлекс и опази вратата си.

Първата промяна на Петър Хубчев дойде в 68', като Божидар Краев замени капитана Ивелин Попов, а лентата отиде на ръката на Николай Михайлов.

До края на срещата "лъвовете" запазиха добрата си игра в защита и не допуснаха опасни ситуации пред своята врата.

Преди мача

Момчетата на Петър Хубчев приемат звездния тим на "лалетата" в търсене на нова победа пред родна публика, като са в серия от три поредни победи. По-рано през този квалификационен цикъл те се наложиха с 4:3 над Люксембург. В момента "лъвовете" са на 4-та позиция с шест точки, като изостават с 4 от лидера Франция. 

Холандия пък спечели само точка от последните си два мача, като загуби от "петлите" с минималното 1:0, а след това стигна до 1:1 срещу Швеция. Въпреки това възпитаниците на Дани Блинд са със седем точки и заемат втората позиция в група А.

Националите ще трябва да се справят в днешния мач без капитана Светослав Дяков, както и без Владислав Стоянов и Георги Миланов.

За гостите пък няма да играят Върджил ван Дайк, Джефри Брума и Винсент Янсен.

Състави:

БЪЛГАРИЯ: Николай Михайлов, Страхил Попов, Божидар Чорбаджийски, Васил Божиков, Петър Занев, Симеон Славчев, Александър Тонев, Ивелин Попов, Георги Костадинов, Станислав Манолев, Спас Делев

Холандия: Зоет, Карсдорп, Де Лайт, Мартинс Инди, Блинд, Строотман, Промес, Вайналдум, Дост, Клаасен, Робен.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички