"10 пъти го казах": Илиан Илиев иска да няма илюзии - Танзания и Азербайджан били на нашето ниво


"10 пъти го казах": Илиан Илиев иска да няма илюзии - Танзания и Азербайджан били на нашето ниво
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

1244 0

Селекционерът на националния отбор по футбол на България Илиан Илиев говори преди заминаването на "лъвовете" за Баку. Там ще са част от новосъздадения приятелски турнир на ФИФА, в който ще премерят сили с Танзания и с Азербайджан.

Специалистът за пореден път заяви, че това не са екзотични приятелски мачове и че играем срещу отбори от нашето ниво. Той поясни и какво иска да се промени в играта ни спрямо последните срещи, при които завършихме наравно със Сърбия и с Унгария.

България е на същото ниво като Танзания и Азербайджан?

"Нямаше много време за емоции след вчера, станахме рано, тренирахме сутринта и се приготвихме да пътуваме. Нормално е настроението. Надяваме се в добро настроение да се приберем след тези мачове. Аз към 10 пъти го казах, че да играеш с Азербайджан, който е горе-долу на нашето ниво, не е толкова екзотично. И с Танзания - участник за Купата на Африка, знае как да се класираш на такова голямо първенство, дори и в Африка не е лесно. Така че създаването на илюзии, че отиваме на екзотично турне със слаби отбори е далеч от истината, важно е да го разберем.

Още: Георги Иванов няма да маха Михаил Касабов, поканил е го да работят заедно в БФС

Всеки един мач за нас - срещу който и да е противник, е тест, в който трябва да показваме, че вървим нагоре. А не да тръгваме с нагласата, че играем с едва ли не отбори, които са под нашето ниво, което не е така.

Моментите, в които стояхме добре на терена последните два мача, искам да са повече. И срещу Сърбия, и срещу Унгария стояхме добре в някои периоди, но имаше и периоди, в които допускахме лесно влизане на опонента в последните ни 30 метра, с което рискуваме положения. Разбира се и концентрация при статични положения, защото в последните два мача допуснахме четири такива гола.

Гледахме съперниците, ще покажем на играчите кадри на Танзания и на Азербайджан. Трябва да запознаем футболистите с каква схема играят треньорите. При Азербайджан има смяна на треньор, но ще се надяваме да няма големи промени, за да не ни изненадат" - започна той.

Защо не е добра идея България да играе контрола срещу Франция или срещу Англия?

Още: Изненада: Играч на Танзания има гол във Висшата лига! По-скъп е от 84% от националите на България (ВИДЕО)

Илиан Илиев обясни защо не е добра идея да играем срещу Франция или Англия

Впоследствие Илиан Илиев отговори на въпрос какво ще търси отборът ни - резултати или добра игра. Той обясни и защо не е добра идея в момента да играем приятелски мач срещу Франция или срещу Англия.

"Най-добре ще е и да изглеждаме добре, и да търсим добри резултати. Готвим се за Лига на нациите, където теоретично отборите са на едно ниво. Скоро ще срещнем отбори, които теоретично са на над нашето ниво, защото са на европейско първенство.

Да изиграем една контрола с Франция или с Англия ще е да се наредим отзад, да пазим равенство, да задържим и да кажем, че сме доволни, като сме държали топката 20-30%. На този етап е добре да играем с отбори, които са на наше ниво. В Лигата на нациите трябва да опитаме да доминираме" - сподели още Илиев.

Ивайло Чочев предупреди България за Танзания и Азербайджан

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички