Завръщане в приказката: Лудогорец търси първа победа навън в ШЛ


Завръщане в приказката: Лудогорец търси първа победа навън в ШЛ

926 0

След един пропуснат сезон, Лудогорец се завръща в шоуто Шампионска лига. "Зелените" ще продължат писането на продължението на новата си европейска приказка на кошмарния "Санкт Якоб" срещу Базел.

"Орлите" се завръщат в Швейцария за първи път след загубата с 0:4 в групите през сезон 2014/15. Това обаче не е единственият им неуспех там - през август 2013 година в плейофите на турнира "червено-сините” отрязаха крилете на Лудогорец, който мечтаеше за луд обрат и пробив след поражението на "Васил Левски" с 2:4. Това не се случи и отборът, воден от Стойчо Стоев, падна с 0:2, но впоследствие достигна до 1/8-финал в Лига Европа.

Сега е шансът на Лудогорец в Шампионска лига - ПСЖ е по-слаб за първи път

Година по-късно швейцарците бяха разплакани в последната минута на "Васил Левски" след гол на Йордан Минев, донесъл и първата победа за български отбор в групите на ШЛ.

Българският шампион ще търси своята първа победа като гост, досега статистиката е следната - три загуби - Ливърпул (1:2), Базел (0:4) и Реал М (0:4).

Арсенал? ПСЖ? Първият мач на Лудогорец ще бъде най-тежък и труден

В състава на Базел може да има само една промяна спрямо този, използван в последния кръг на швейцарското първенство, в който бе победен Грасхопърс с 3:1. Тя е свързана с това кой да води атаката - Сейду Думбия или Марк Янко. Думбия се намира в топформа и има 5 гола в 6 срещи, но 33-годишният Янко не му отстъпва - 4 попадения в 6 двубоя. Така че има немалка вероятност Янко да излезе сред титулярите.

Ако това се случи, то една от задачите, поставени от треньора Георги Дерменджиев пред Козмин Моци, ще отпадне поне за началните минути. В последните дни специалистът е обърнал сериозно внимание на румънеца за играта на Думбия. Водеща идея в плана му за опазването на нападателя е било Моци да стои близо до него, за да може да компенсира скоростта му с големия си опит и заставане.

В състава на разградчани не се очакват изненади. Атаката ще бъде водена от Джонатан Кафу. На десния фланг ще бъде Вандерсон, а отляво ще е Върджил Мисиджан. Двойката дефанзивни халфове в центъра ще е Дяков и Саша, а пред тях ще е звездата Марселиньо. Бразилецът обаче ще трябва да изпълнява и доста дефанзивни задачи, за да имат по-голям шанс да постигнат целите си.

Мачът е от 21,45 часа и ще бъде предаван по bTV Action.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички