За девети пореден път Лудогорец ликува с титлата в България, изравни рекорд на ЦСКА


За девети пореден път Лудогорец ликува с титлата в България, изравни рекорд на ЦСКА
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

5914 0

Отборът на Лудогорец спечели девета поредна титла в българския шампионат. Разградчани победиха Берое с 2:1 в първи плейофен мач за двата тима от Първа лига. "Орлите" стигнаха до успеха след обрат, след като първото полувреме Фал откри. Каули и Чибота обаче донесоха победата с голове през втората част.

Така, 4 кръга преди края на първенството Лудогорец си осигури 9-ати пореден трофей. С тазгодишната титла разградският клуб изравни рекорда на ЦСКА, който печели титлата 9 пъти поред между 1954 и 1962 година.

Първите десетина минути от срещата не предложиха нищо интересно и от двата тима, като единствено във 2' Марселиньо опита удар след центриране на Чибота, но изстрелът бе блокиран. В 15' бе първата по-опасна ситуация и тя бе за гостите. След корнер Октавио засече с глава, но топката мина покрай вратата на Владислав Стоянов.

В 22' Анисе шутира по земя от над 20 метра, но Перниш без проблем улови. Шест минути по-късно Берое откри резултата, като Георги Терзиев допусна грешка. Защитникът остави една дълга топка за Сисиньо, който обаче не тръгна към нея. След това Терзиев не успя да спре Фал, който с удар от малък ъгъл, който мина между краката на Стоянов, откри за 0:1. В 34' Марселиньо отправи силен удар от малък удар, но Перниш боксира. До края на полувремето домакините и не успяха сериозно да затруднят стража на заралии.

Второто полувреме започна по-силно за домакините, като отборът на Димитър Димитров се дръпна в по-задни позиции. В 58' Марселиньо стреля с глава след центриране от корнер, но Перниш успя да избие топката. Тя се отклони в напречната греда, а влезлият като резерва Кешеру направи добавка от метър с глава, но стреля в аут.

Натискът продължи и само в рамките на две минути "орлите" успяха да направят пълен обрат. В 60' Каули Оливейра изравни резултата, след като Вандерсон го намери пред наказателното поле. Каули преодоля бранител не гостите и стреля по земя, без да остави шанс за Перниш. Още в първата атака след подновяването на играта Мавис Чибота без проблеми преодоля бранителите на Берое и стреля безкомпромисно за 2:1.

Малко след като влезе в игра в 75', Мартин Камбуров пробва изстрел от ръба на наказателното поле, но право в ръцете на Владо Стоянов. Преди това стражът на разградчани отрази удар и на Макоута. Десети минути преди изтичането на редовното време Каули Оливейра намери Вандерсон, който опита удар от воле. Перниш успя да се намеси. Последва обаче добавка на Кешеру. Топката се озова в мрежата на гостите, но попадението не бе зачетено, тъй като бе маркирана засада.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Лудогорец: 27. Стоянов, 4. Сисиньо, 5. Терзиев, 21. Григоре, 3. Недялков, 18. Дяков, 12. Анисе, 13. Чибота, 95. Каули, 88. Вандерсон, 84. Марселиньо

Берое: 12. Перниш, 5. Мезаг, 6. Цветков, 10. Макоута, 11. Фал, 17. Конте, 20. Перейра, 22. Мерло, 27. Стоянов, 59. Тоуба, 73. Минчев

ПРЕДИ ДВУБОЯ

При победа за Лудогорец, разградчани ще бъдат недостижими на върха в efbet Лига, въпреки оставащите 4 кръга до края. Вчера ЦСКА не успя да победи Левски в дербито на кръга, което също наклони везните в полза на „орлите”.

Берое пък е един от най удобните съперници за звездата на „орлите” Марселиньо. Бразилецът е вкарал цели осем попадения срещу старозагорци и няма нито едно поражение от „зелените”. С осем гола в мрежата на гостите е и Клаудиу Кешеру.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички