Владо Стоянов: Ще ставам баща, заменям всяка награда за това


Владо Стоянов: Ще ставам баща, заменям всяка награда за това
Снимка: БГНЕС

2481 0

Владо Стоянов: Ще ставам баща, заменям всяка награда за това

 

Футболист на 2014 година Владислав Стоянов разкри пред "24 часа", че би заменил всяка спортна награда, за да почувства радостта на бащинството. Точно такова хубаво събитие го чака през май тази година.

Влади, на кого ще посветиш най-ценната индивидуална награда, която си получавал досега - тази за футболист №1 на България за 2014 г.?

- На семейството си и на приятелката си. Близките и здравето в семейството са по-важни от всяка награда.

Приятелката ти Венера май се готви да те дари с още по-ценна награда. В кръга на шегата - след футболист на годината готов ли си да станеш и баща на годината? Готов ли си да замениш първата награда за втората?

- (Смее се.) Да, през 2015 г. очаквам да ми се случи най-ценното нещо в живота ми. Към края на месец май трябва да ни се случи това невероятно събитие - да имаме потомство. Заменям всяка награда за този момент. Успехите и трофеите са свързани с прекрасни усещания и спомени, но най-важно за мен е здравето на семейството ми.

Какво значи за теб фактът, че бременната Венера беше до теб и в този важен за кариерата ти момент - коронясването ти за футболист №1?

- Тя винаги е била до мен - и в добро, и в лошо. Имал съм и тежки моменти, в които винаги съм усещал подкрепата . А сега нямаше как да съм по-щастлив в този момент, освен да го споделя и с нея.

Приятелката ти ли беше най-развълнувана след теб по време на церемонията?

- Тя и моите родители. както са се зарадвали те, едва ли се е зарадвал друг.

Кой момент от 2014 г. би отличил като най-значим лично за теб? Освен големите отборни успехи в индивидуален план може би се откроява моментът, в който хвана дузпа на Кристиано Роналдо и се нареди до Петър Чех и Мануел Нойер сред малцината, които са го правили?

- Хваната дузпа на Роналдо е много далеч зад влизането ми с Лудогорец в Шампионската лига. Това бе моя мечта от доста време - да играя сред най-добрите. Още като футболист на Шериф мечтата ми беше близо, но се изплъзна. После и през 2013 г. с Лудогорец пак останах на крачка от реализирането . А през 2014 г. се случи нещото, което съм желал толкова дълго - мечтата ми се сбъдна. Благодаря на всеки в клуба с принос за това. Поради тази причина и всеки един има заслуга за моята награда.

Когато играеше силен мач след силен мач, очакваше ли, че постиженията с Лудогорец могат да те отведат и до върха в класацията “Футболист на годината”?

- Ни най-малко. Не съм си и мислил, че ще съм в първите трима, камо ли да спечеля тази награда. Това е най-голямото признание за всеки футболист. Затова благодаря и на всички, които са гласували за мен.

Ако има доза горчивина за теб през 2014 г., тя вероятно е свързана с националния отбор. Помрачиха ли поне малко лошите резултати в квалификациите отличното ти лудо настроение, завоювано с клуба ти?

- Като на всеки футболист, така и на мен националният отбор също ми е бил мечта и цел. И представянето с екипа на България е нещо специално. Няма как да не влияе. Вече доста време съм част от националния отбор и знам много добре, че още не съм дал на България това, което трябва. Знам, че мачовете, които съм изнасял за клубните си отбори - и Шериф, и Лудогорец, са по-добри от мачовете, които съм играл за България. Следващата ми голяма цел е да започна да играя така постоянно, стабилно и силно и за националния отбор. Че даже и по-добре.

Имаш ли надежди за Евро 2016?

- Надявам се, да се даде нужното спокойствие на Ивайло Петев. Имал съм честта да работя с него и знам, че има много хубави идеи за играта, познава материята. Надявам се националният отбор да тръгне нагоре, защото феновете доста изстрадаха. Ако не се класираме на Евро 2016, за доста от футболистите това ще е било последен шанс да стигнат до такъв форум. И ще е много жалко. Знам едно - дори да ни отписват сега, ние ще се борим до последно.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички