Валдас Дамбраускас след разгрома над ЦСКА: Твърде голяма разлика за този тип мачове


Валдас Дамбраускас след разгрома над ЦСКА: Твърде голяма разлика за този тип мачове
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

4332 0

Старши треньорът на Лудогорец Валдас Дамбраускас остана доволен от успеха на своя отбор с категоричното 4:0 срещу ЦСКА във финала за Суперкупата на България. Той обаче не отдаде толкова голямо значение на победата и насочи вниманието си и към Шампионска лига.

"Резултатът си е резултат - голяма разлика, може би твърде голяма за този тип мачове. Понякога имаш положения - не влизат, понякога вкарваш всичко. Искам да поздравя футболистите ми, целия клуб, всички наши фенове, които ни подкрепиха днес. 

Не можем да кажем, че това е най-значимият трофей в историята ни, но пък се справихме с един добър отбор. Ключовият момент бе в нашата подготовка за мача. Бяхме готови. Тренирахме, наблегнахме да конкретни фази от играта, бяхме силни физически. Помогна ни това, че вече изиграхме два официални мача. Пресата, компактността, когато сме без топка. Това са неща, които не могат да се постигнат само в подготовката и приятелските мачове.

Ясно е, че съм много доволен от проблемата. Проблемът на Лудогорец е, че не можем да задържим това ниво в 10-15 мача, това е най-важното. Да видя как моят отбор израства, а тези мачове помагат за увереността в даден отбор. Днес комбинациите ни се получаваха и вкарахме страхотни попадения. Мисля, че ЦСКА ще са забравили това поражение до 2 седмици, ние ще го забравим след няколко часа, защото трябва да се подготвяме за Шампионска лига срещу Мура. Не е станало нещо кой знае какво, за да се вълнуваме толкова много.

Ще бъде трудно срещу Мура, ще играем срещу много добре организиран отбор. Той знае как да се защитава, как да изцежда съперниците си, как да чака и да се възползва от малкото си шансове. Трябва да сме по-добри, отколкото бяхме срещу Шахтьор Солигорск" - заяви Дамбраускас пред "Диема спорт".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички