В Швейцария се "стреснаха" от Лудогорец: Разлика от над 100 места, мъка срещу БГ тимове


В Швейцария се "стреснаха" от Лудогорец: Разлика от над 100 места, мъка срещу БГ тимове
Снимка: колаж: SportLive.bg, снимки: LAP.bg и Getty Images

22516 0

"Лудогорец, новото предизвикателство пред Сервет" - така бе озаглавен материал в Швейцария след жребия за Лигата на конференциите, забелязан след справка на SportLive.bg. Двата отбора се изправят един срещу друг в 1/16-финален мач от надпреварата.

Какво пишат в Швейцария за жребия на Сервет с Лудогорец?

От TdG Sports пишат, че в клуба всички продължават да мечтаят, след като завършиха трети в група в Лига Европа, в която бяха още отборите на Славия Прага, Рома и Шериф Тираспол. Допълват, че отборът се е доказал като силен европейски съперник, но и че тепърва предстои да се разбере повече за това на колко още е способен.

Взима се предвид факта, че до мачовете има два месеца, след като първият е на 15 февруари в Швейцария, а реваншът е седмица по-късно в България. Към момента Сервет е в серия от 11 поредни мача без загуба в местния шампионат, като в това число влизат две победи над Базел и равенство с Йънг Бойс.

Още: Само в SportLive! Михаил Александров: Сервет не е Астън Вила, но е топ отбор от Швейцария! Ще е трудно, но Лудогорец може да направи пробив

Сервет срещу Рома в Лига Европа

Отбелязва се и факторът зимен трансферен прозорец, като се споменава и Квадво Дуа. Нападателят бе част от швейцарския тим в миналото, но към момента носи екипа на разградчани и показва все по-добра форма.

От изданието пишат и че това е третият случай в историята на клуба, в който той ще срещне опонент от България. Напомня се, че до момента родните тимове са непреодолими - първо през 1967 година Славия надделява в Купата на носители на Купи, а през 1998 година ЦСКА отстранява Сервет за Купата на УЕФА.

"Не е като да сме на територия, на която да сме побеждавали. Особено като имаме предвид и че Лудогорец има истински опит в Европа. Отборът е на 67-о място по класацията на ФИФА, докато Сервет заема 197-а позиция.

Фенове на швейцарския Сервет

Клубът от Разград е играл два пъти в групите на Шампионска лига, а освен това е регулярен участник в груповата фаза на Лига Европа. Тази година завърши втори в групата в Лигата на конференциите, където бе с отбори като турския Фенербахче и датския Нордселанд. Футболистите на Рене Вайлер ще трябва да приемат много сериозно този сблъсък.

Още: Квадво Дуа трупал опит в Сервет, след това Лудогорец го купува за рекордна сума

Преди това обаче имат правото да почиват. Планувано е тренировъчният процес да продължи на 3 януари и след това подготовката да се проведе в Дубай" - пише още изданието. В същото време пък от Сервет признаха, че се надяват да победят Лудогорец по "метода" на ЦСКА.

Сервет е добър познайник в България - ЦСКА го изхвърли още преди 25 години (ВИДЕО)

Как Сервет Женева стигна до 1/16-финал срещу Лудогорец в турнира Лига на конференциите?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички