В Румъния гласят Козмин Моци титуляр за националния въпреки контузията


В Румъния гласят Козмин Моци титуляр за националния въпреки контузията
Снимка: Иван Йочев

1152 0

Добри новини долетяха от близка Румъния за Лудогорец вчера.

Централният защитник на шампионите Козмин Моци няма никакви здравословни проблеми, въпреки че пропусна последния мач на своя отбор. Румънската звезда на разградчани напусна с травма сблъсъка с Базел в Шампионската лига, а след това се прибра в родината си и не игра срещу Локомотив (Пд) в последния мач от "А" група.

След като няколко дни лекарите на националния отбор на Румъния следяха какво е състоянието на бранителя, те заключиха, че той е готов за игра, пише "7 дни спорт".

Шансовете на Козмин Моци да запише първи мач с националната фланелка след повече от 3 години е много голям.

"Шансовете на Моци да играе са около 90%, а може би и повече. Треньорът разчита много на него и на големия му опит. Освен това той играе редовно за клуба си за разлика от Кирикеш и Флорин Гардош, които са резерви във Висшата лига", коментираха от Румъния.

Новият треньор на националния отбор на Румъния Ангел Йорданеску се завърна от пенсия, за да поеме тима, като на него се разчита да класира състава за Евро 2016. Почти сигурно Моци ще играе като титуляр в петък при гостуването на Северна Ирландия в Белфаст. Следващия вторник румънците играят и с Дания в приятелски мач.

Новините за Моци значат почти 100%, че той ще е готов и за дербито с ЦСКА на 22 ноември. Битката между двата претендента за титлата е ключова и Лудогорец ще разчита на най-добрия си защитник.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички