В опит да забрави кошмара от Дания: Лудогорец разгроми Пирин (ВИДЕО)


В опит да забрави кошмара от Дания: Лудогорец разгроми Пирин (ВИДЕО)
Снимка: Ivan Ivanov / LAP.bg

4691 0

Лудогорец срази с 4:0 Пирин в двубоя от 13-тия кръг в Първа лига и по този начин опита да забрави поне малко срамното 7:1 срещу Нордселанд в Лигата на конференциите. За разградчани се разписаха Спас Делев в 6', Якуб Пьотровски в 61', Руан Секо в 72' и Кайо Видал в 79'.

Катастрофалната загуба от датския Нордселанд с 1:7 като гост в турнира Лига на конференциите през седмицата бе най-тежкото поражение на "зелените" в историята им. Именно тя доведе до куп оставки в клуба. Както на треньорите, така и на ръководството. И въпреки това Ивайло Петев води "орлите" и в този двубой.

Пирин не успя по никакъв начин да затрудни Лудогорец, като имаха само един точен удар. С победата си днес шампионът измести от четвъртата позиция тима на Левски. Пирин пък остава 13-ти в таблицата.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Лудогорец започна отлично двубоя и поведе в резултата още при първата опасност. Гонсалвеш взе топката от Абу в центъра и след това подаде към Джонатан. Той напредна и центрира в наказателното поле към далечната греда, където Спас Делев отблизо се разписа за "орлите".  Пирин имаше претенции за нарушение на Гонсалвеш срещу Аюб, но не се стигна до преразглеждане на ситуацията.

В 19'  Клод Гонзалвеш бе изнесен на носилка, а две минути след това на негово място влезе Педро Нареси. И през следващите минути Лудогорец бе доминиращият отбор, но без особено опасни атаки. Фон Витри и Петрьовски пробваха късмета си, но Марио Кирев отрази изстрелите им. 

В 33' Симон Слуга също имаше малко работа, като отрази удар с глава на Аймен Суда. В края на полувремето Тасев получи жълт картон за симулация след падане в наказателното поле.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Още след подновяването домакините бяха близо до второ попадение. Шуиар стреля фронтално срещу вратата, но Марио Кирев спаси. Малко след това и Пьотровски стреля, но покрай вратата.

По-силната игра на Лудогорец даде резултат и в 61' удвоиха преднината си. Кайо Видал стигна до подаване и центрира към наказателното поле, където Пьотровски засече с глава за 2:0.

Пирин така и не съумя да измисля нещо по-интересно в атака, а Лудогорец се възползваше от почти всяка ситуация. В 65' се стигна до разбъркване в наказателното поле, а Руан Секо прати топката във вратата на Пирин. Стигна се до дълго преразглеждане на ВАР заради засада, но попадението в крайна сметка бе зачетено. По време на ситуацията Мартин Бачев получи удар в главата и падна, като именно той покриваше засадата.

В 79' "орлите" покачиха аванса си, след като Рик Джонатан отне топката, преодоля Бенгюзов и пусна към Кайо Видал. Той я копна и я прати в опразнената врата за 4:0.

 

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Лудогорец: 12. Слуга, 5. Георги Терзиев, 26. Сонко Сундберг, 6. Якуб Петрьовски, 7. Рик Джонатан, 8. Клод Гонсалвеш, 11. Мунир, 16. Фон Витри, 17. Идалго, 90. Сас Делев, 99. Туан Секо

Пирин: 1. Кирев, 8. Семенив, 29. Бачев, 38. Дюлгеров, 6. Йорданов, 4. Абу, 73. Бенгюзов, 19. Комано, 20. Суда, 11. Тасев, 17. Тютюков

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Тежкото поражение доведе до сътресения в клуба, като веднага след това цялото ръководство и спортно-технически щаб - в лицето на старши треньора Ивайло Петев, дългогодишния изпълнителен директор Ангел Петричев, спортния директор Георги Караманджуков и техническия директор Козмин Моци, подадоха оставки.

В последния кръг от първенството разградчани надвиха Левски с минималното 1:0 като гост на "Герена", а в таблицата са на шесто място с 20 точки, на десет от водача Локомотив Пд, но и с три мача по-малко от "черно-белите".

Пирин е 13-и с 11 пункта, но е във възход напоследък, като спечели три от последните си четири мача - в миналия кръг серията от три поредни успеха приключи след равенство 1:1 със Славия в Благоевград.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички