В Испания: Лудогорец дава 5,4 млн. за испански национал!


В Испания: Лудогорец дава 5,4 млн. за испански национал!
Снимка: Getty Images/Guliver

3288 0

Новина със силата на бомба бе взривена вчера от привърженици на испанския Селта Виго. Според тях Лудогорец преговаря с испанския национал и ас на галисийците Нолито, като сделката била близо до приключване за рекордните за българския пазар 5,4 млн. евро.

Според "Меридиан мач" обаче такъв трансфер е изключено да се състои в Разград.

28-годишният Мигел Агудо Дуран, познат като Нолито, играе като ляво крило и предизвика истинска сезнация през последния сезон. Той бе определен единодушно за най-атрактивния нападател, който е направил най-голям прогрес в Испания.

Нолито е играл и за втория тим на Барселона, а през лятото на 2011 г. преминава в първия отбор, за който записва два официални мача. След това е играл за Бенфика и Гранада, преди да премине в Селта. Преди 2 г. "небесносините" купиха 65% от правата му от Бенфика за 2,5 млн. евро.

Преди 2 дни обаче Селта откупи и останалите 35% с намерението да не пропусне големите пари при неминуемата му продажба. Към него има интерес от Валенсия от месец насам, но Селта поиска между 12 и 13 млн. евро, което охлади мераците на "лос че". На опашката за подписа на Нолито са още Атлетико (Мадрид), Наполи и Порто, като Селта държи да включи клауза за откупуване от 18 млн. евро в новия му договор.

Висенте дел Боске повика Нолито в националния отбор на Испания в края на миналата година и нападателят направи официален дебют в приятелския мач с Германия на 18 ноември . Втория си мач за "Ла фурия" той изигра преди месец в контролата с Коста Рика.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички