Слаб Лудогорец не вкара и падна от Спарта (Прага)


Слаб Лудогорец не вкара и падна от Спарта (Прага)

1446 0

Българският шампион Лудогорец продължава да не впечатлява в предсезонните си контроли, след като днес воденият от Бруно Рибейро тим падна с 0:1 от Спарта (Прага).

Единственият гол вкара Пайшао в 30', но чехите тотално надиграха българския тим. Притеснително в мача беше не загубата, а липсата на голови положения пред Лудогорец, който стигна само до две положения. Гол беше отбелязан от Чунчуков 5 минути преди края, но той беше отменен.

Лудогорец почна в състав Борян, Сисиньо, Терзиев, Петров, Ангуло, Анисе, Лукас Саша, Вандерсон, Лукоки, Василев, Чунчуков, а през второто полувреме беше подменена цялата защита. Тогава на терена влязоха Витиня, Минев, Моци, Ал. Александров, Кишада.

Първият опасен момент в мача дойде пред вратата на родния шампион. Хюшбауер остана непокрит в наказателното поле, като получи топката и веднага пробва удар. Милан Борян обаче се намеси успешно и отрази опасността. Чехите продължиха да натискат здраво, а Дочкал и Пайшао направиха фрапантни пропуски.

Логичното се случи половин час след първия съдийски сигнал. Поредното центриране по тревата към наказателното поле достигна до Пайшао. Той, изпуснат от защитниците,успя да реализира от близко разстояние и даде аванс на Спарта.

На почивката треньорът на разградчани Бруно Рибейро смени цялата защита, а също така и схемата на игра. Бековете Сисиньо и Ангуло бяха изтеглени по-напред, а зад тях влязоха Йордан Минев и Витиня. В атака Лудогорец заигра с двама нападатели в лицето на Цветелин Чунчуков и Жуниор Кишада.

В 49' "орлите" най-накрая показаха потенциал в нападение. Кишада комбинира отлично с Чунчуков, който обаче от доба позиция прати топката на сантиметри над вратата. 

Спарта обаче продължи да бъде по-активният отбор и, въпреки смяната на схемата и изпълнителите, чехите продължиха да доминират. Борян пък се отчете с нови две спасявания до края на мача, с които не позволи да се стигне до по-голяма загуба.

За яловия днес Лудогорец единствено Кишада притесняваше защитата на тима от Прага, но соловите му акции завършиха с неуспех - 1:0 за Спарта Прага. В последните 5 минути на мача гол на Чунчуков беше отменен заради засада.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички