УЕФА даде Лудогорец - Андерлехт на Дуйе Струкан, хърватинът ще свири за трети път на български отбор


УЕФА даде Лудогорец - Андерлехт на Дуйе Струкан, хърватинът ще свири за трети път на български отбор
Снимка: Ludogorets.com

2188 0

В четвъртък (16 февруари, 22:00 часа) Лудогорец приема белгийския Андерлехт в Разград в първи 1/16-финален мач от турнира Лига на конференциите.

Европейската футболна централа (УЕФА) вече определи кой ще бъде главен съдия на сблъсъка на "Хювефарма Арена". Това е хърватинът Дуйе Струкан! Негови помощници ще са Боян Зобеница и Ален Якшич, а четвърти рефер е Иван Бебек. Съдиите, които ще се занимават със системата за видеоповторения (ВАР) също са хървати - Фран Йович и Дарио Бел.

Дуйе Струкан е на 38 години и е в листата на ФИФА от 2016 година. 12 месеца по-късно вече е в Категория 1 на ранглистата на Европейската централа. Характерно за него е, че обича да показва картони, а през настоящия сезон е вдигнал четири червени в първенството на страната си. В европейските си мачове също прибягва често до официалните предупреждения - рекордът му е на Линфилд (Северна Ирландия) - ТНС (Уелс), когато показва 9 жълти картона. 

Това ще бъде трети мач на български отбор за Струкан - през лятото на миналата година свири на ЦСКА срещу Базел на стадион "Васил Левски" (1:0), а година по-рано ръководи Копенхаген 4:2 Локомотив Пловдив (12 август 2021).

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Лудогорец се разделя с основен футболист до няколко дни?

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички