Треньорът на Звезда: Заради българи постигнах най-големия успех в историята на Амкар


Треньорът на Звезда: Заради българи постигнах най-големия успех в историята на Амкар

2823 0

„Мачът с Лудогорец не е най-важният в живота ми. Важно беше през миналата година да станем шампиони, важни са всички финала за купата, в които съм участвал. Ако се случи така, че отпаднем, да не дава Господ, животът не свършва.” Това заяви треньорът на Цървена звезда Миодраг Божович преди реванша от третия предварителен кръг на Шампионската лига.

Сръбският гранд посреща българския шампион утре вечер от 21,30 часа на Мала Маракана в Белград, след като измъкна добър резултат – 2:2, в Разград.

"Няма да ни бъде лесно. Противникът ни е много класен. Очаква ни мач, който може да ни донесе много. Но не може клубът да престане да функционира, ако евентуално, недай Боже, не излезем крайни победители", добави Божович. 

Дерменджиев разкри на какво разчита в реванша в Белград

На въпрос как ще коментира думите на Георги Дерменджиев след равенството в България, че „Звезда” се измъкна в Разград, но няма да успее в Белград, треньорът на сърбите отговори: "Ако човек изгледа мача в Разград и анализира на хладна глава, ще види, че Лудогорец беше по-добър през първото полувреме, имаше инициативата, но не създаде стопроцентови ситуации за гол. Допуснахме един гол, но през второто полувреме ние бяхме по-добри. Обърнахме до 2:1 за нас. Имахме и още възможности. Ако бяхме отиграли по-бързо топката при тях, можеше да вкараме и трети гол. Така че 2:2 беше най-малкото реален резултат."

"Лудогорец” не е български отбор, защото има много чужденци. Има най-добрият бразилец, най-добрият чужденец в цялата ви лига – Марселиньо. Оценка за самото ви първенство не мога да дам, но знам само, че всички български играчи, с които съм работил, са били извънредно добри. Тренирал съм Мартин Кушев, Захари Сираков и Георги Пеев в „Амкар”. Това бяха трима от най-добрите футболисти на Амкар.

50 хиляди от Звезда готвят ад за Лудогорец

Те са в основата на най-големия успех за клуба – завоювахме четвърто място, играхме в Лига Европа и стигнахме до финал за купата на Русия. И Благо Георгиев, който игра в Звезда, също беше отличен футболист, но тук не игра така, както в Русия", заяви треньорът, цитиран от "24 часа".

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички