Жалгирис се подсили с вратар преди срещите с Лудогорец


Жалгирис се подсили с вратар преди срещите с Лудогорец
Снимка: БГНЕС

2879 0

Съперникът на Лудогорец в квалификациите на Шампионската лига - Жалгирис Вилнюс, привлече нов опитен вратар. Това е 27-годишният литовец Джюгас Барткус, който през последния един сезон е бил играч на "Ла Валета", с който спечели Купата на Малта, съобщава bTV.

Барткус трябва да запълни празнината след освобождаването на Саулиус Kлейвинскас, а опитът му освен в Малта, е в първенствата на Беларус и Полша, както и в родината си с екипите на ФБК Каунас и Судува Мариамполе.

"След раздялата с Клейвинскас трябваше да вземем бързо решение, защото не искахме да посрещнем мачовете в Шампионската лига само с един опитен вратар. Сега можем само да се радваме, че Джюгас Барткус прие нашето предложение, а вечерта в събота подписахме и договорът му с "Жалгирис", обясни спортният директор Миндаугас Николичюс.

Той не уточни за какъв срок е споразумението, но го нарече дългосрочно.

"И преди съм имал оферти от Жалгирис, но все се разминавахме. Този път трябваше да се вземе решение много бързо. Въпреки това не беше трудно. Мисля, че Жалгирис за мен е правилният клуб в правилен момент от моята кариера. Тук мога да раста и да достигна нови висоти", заяви стражът.

Първата среща между Жалгирис и Лудогорец във втория кръг на Шампионската лига е в сряда, 12-и юли, от 21.00 часа на стадион "ЛФФ" в литовската столица.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички