Това ли е първият голям трус в Лудогорец?


Това ли е първият голям трус в Лудогорец?
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

5351 0

Очакванията, че двете седмици пауза заради националните отбори ще бъдат леко скучни без клубен футбол не се оправдават. Поне що се отнася за българския футбол и новините, които го съпътстват. Във вторник шампионът Лудогорец съобщи вести, коя от коя по-изнендващи.

И докато за раздялата с треньора Пауло Аутори това може да се счита за очаквано, предвид спекулациите, че е желан от Атлетико Насионал, то раздялата със спортния директор Методи Томанов си е направо сензация. Както често се определят неочакваните събития у нас.

Бившият футболист на ЦСКА е важна част от проекта „Лудогорец“ от самото начало и не е тайна за никого, че точно той бе човекът, който бе сред най-разбиращите "играта". Томанов е човекът, който е отговорен за големите трансфери в разградския клуб още от средата на 2011 година, когато започна шампионската доминация на Лудогорец. От този отбор тогава все още има футболисти и в настоящия тим. Това само доказва колко правилен и важен избор и роля е имал той в изграждането на силен отбор, който да се превърне в хегемон в България и редовен участник в Европа.

И докато сме свикнали да има подобни новини в Левски или ЦСКА, то Лудогорец до този момент спазваше някаква последователност и успяваше да задържи хората, които са помогнали на клуба. Това е първият толкова важен човек при разградчани, който напуска и това може да се окаже ключово за шампионите. Затова може и да се счита, че това е първият сериозен трус, който има в клуба. До този момент в Лудогорец показаха, че могат да се справят в една добре сработена среда в последните години, но това ще бъде първият по-важен тест за самия клуб и ръководителите му, с който е важно как ще се справят.

В последните години разградчани проявяват и несигурност с треньорските назначния, а бразилецът е поредното доказателство, макар да се съобщава, че напускането му е по лични причини. От началото на сезона "орлите" не са съвсем убедителни нито в Първа лига, нито пък в Европа. Няма го това желание, което в предни години футболистите показваха. И ако тази серия бе продължила за тях, то мястото на Аутори отново щеше да е под съмнение. Един от големите проблеми на българския футбол е именно честата смяна на треньори. Нещо, което в началото Лудогорец упорито избягваше. Сега обаче е различно. През август 2017 Димитър Димитров – Херо бе назначен на мястото на Георги Дерменджиев. Българският специалист не успя да грабне съблекалнята на отбора и неговото място зае бразилецът Аутори. Там ситуацията бе доста по-различна като играчите многократно изказаха подкрепата и възхищението си към специалиста. Антони Здравков пък ще заеме неговото място само след три седмици, който ще бъде трети треньор на „орлите“ само за година и половина.

КИРИЛ ДОМУСЧИЕВ С ПЪРВИ КОМЕНТАР СЛЕД ПРОМЕНИТЕ В ЛУДОГОРЕЦ

И двете промени са ключови за българския шампион, а следващите няколко месеца ще са показателни дали наистина в Разград са с няколко нива над останалите клубове на организационно ниво и колко бързо ще се справят с тази ситуация, тъй като важните битки за Лудогорец тепърва предстоят.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички